Legalább két éve eladó a nagyigmándi Ghyczy-kastély

Vágólapra másolva!
A nagyigmándi Ghyczy-kastély eladásáról 2021 nyarán már olvasni lehetett, az ár akkor 130 millió forint volt. A jelenlegi hirdetés és a fotók azonban mára kicsit eltérőek. Jöjjön a helyi ingatlanpiacon található talán legkülönlegesebb eladó épület és annak csodás birtoka!
Vágólapra másolva!
Forrás: Ingatlanbazár

"Gyönyőrű környezetben, Komárom - Esztergom megyében kúria eladó! A Nagyigmándhoz tartozó Ghiczi pusztán, 8 hektáros területen, parkosított, ősfás környezetben 380m2-es hasznos alapterületű, műemlékvédelem alatt álló kúria és a hozzá tartozó 80m2-es szolgálati ház és egy 90m2-es istálló eladó !Az ingatlan csendes környezetben helyezkedik el, az M1-es autópálya komáromi lehajtójától 10 percre, aszfaltos úton megközelíthető.Az épületet 1867-ben Ghyczy Elemér és Pál építtette klasszicista stílusban. A homlokzaton látható néhány díszítés, de lényegében egyszerű kialakítású és jó állapotban van. Az épület alápincézett, a pince falazott téglaboltíves.

Jelenleg a földszinten egy hatalmas társalgó, két hálószoba, konyha, étkező, gyönyörű fafaragásokkal díszített szivar szoba, bárhelység, fürdőszoba, női és férfi mosdók találhatók. Az ingatlan fűtése gázkazánról megoldott, padlófűtéses rendszerrel. A kúria betonfödémmel rendelkezik, így a tetőtér beépíthető, akár további szobák kialakítása is lehetséges.

Azonban ehhez az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal hozzájárulása szükséges. A kúriához tartozik még egy 2 szobás szolgálati ház, mely 80m2 nagyságú, illetve egy 90m2 alapterületű istálló épület is. A kúria kiválóan alkalmas lehet idegenforgalmi és vendéglátás céljára, esküvők, rendezvények, konferenciák lebonyolítására. Az ingatlan 5 helyrajzi számon van, cég a tulajdonosa. [...]"

További izgalmas, eladó otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás nélkül közöljük.