Kiderült a Família Kft. sorozat egykori villájának titka

Ádám Tamás galéria
A Família Kft. televíziós sorozat egykori főszereplője 66 éves korában hunyt el tragikus hirtelenséggel.
Vágólapra másolva!
Gigantikus összegért vették meg az egykori népszerű magyar sorozatnak, a Família Kft-nek otthont adó kúriát, most mégis romokban hever - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Família Kft. főcímében látható impozáns, 600 négyzetméteres villa hatalmas változáson ment át az utóbbi években, de nem előnyös értelemben.

Állaga leromlott, a falai omladoznak, a téglák a kertben lebontva várják sorsukat.

Ennek ellenére két héttel ezelőtt igen jelentős összeget fizettek az épületért.

A Família Kft. televíziós sorozat egykori színészei (a Szép család) Forrás: MTI/Arnold Éva

A híres ingatlant Korsós-Schlesser Ferenc adta el körülbelül két héttel ezelőtt. Az ingatlanközvetítő a Blikknek elárulta, hogy a XVI. kerületi Mátyásföldön található ház története egészen a 19. század végéig nyúlik vissza, az utóbbi években pedig több tulajdonosváltáson is átesett.

Így néz ki most a Família Kft. egykori villája:

"A villa már több mint 20 éve lakatlan, és meglehetősen sok tulajdonosa is volt az utóbbi időben.

Eredetileg egyetlen személynek épült nyaralóépület volt, majd a szocializmus ideje alatt alakították át négylakásos társasházzá, utána pedig leginkább lakóingatlanként funkcionált – fejtette ki a szakember.

Így nézett ki a villa a sorozatban:

Mivel az egykori sorozatotthon állapota drámaian leromlott, új tulajdonosának jókora összeget kell majd ráfordítani a renoválására is.

"Az ingatlan teljes felújításra szorul, a belső terei is tégláig vissza vannak verve, tehát abszolút látszik rajta, hogy jó ideje nem volt lakója.

A ház teljes értéke egyébként olyan 400-500 millió között mozog, ez az eladási ár pedig nyilvánvalóan az állapotának volt köszönhető" – árulta el az ingatlanközvetítő, akinek rekordidő alatt, mindössze másfél hónap alatt sikerült vevőt találnia a villára.

"Nagy volt az érdeklődés, de azt nem mondanám, hogy a Família Kft.-nek köszönhetően. Az ingatlant belső kapcsolati tőkén keresztül adtam el, az új tulajdonos pedig azt tervezi, hogy teljesen felújítja majd az épületet kívül-belül. A kerület polgármesteri hivatala éppen újítja a ház előtti külső burkolatot, és amint ez befejeződik, a tervek szerint el is kezdik majd a renoválást."

A sorozat sztárjai soha nem is jártak a házban

Habár a Família Kft.-ben látható villa hosszú éveken át, a sorozat mind a 9 évadában a Szép család otthona volt, azt talán kevesen tudják, hogy

soha nem forgattak benne, a jeleneteket ugyanis stúdióban vették fel.

A színészek így maguk is csak a főcímben és a vágóképeken csodálhatták meg a valamikor meseszép luxusházat.

"Én soha nem jártam ebben a házban, igazából azt sem tudom, hogy merre van.

Ebben a villában soha nem forgattunk, mi színészek is csak a főcímben és vágóképeken láttuk, de ha mostanra tényleg ilyen rossz állapotba került, akkor nem is baj, hogy felújítják" - árulta el a sorozat Picije, Csonka András.

A sorozat forgatókönyvírója, Gát György felfedte, hogy miért pont ezt a házat választották a sorozat ikonikus otthonának: "Autóval mentünk körbe a környéken, hogy megtaláljuk a megfelelő házat erre a célra. Amikor megláttam ezt a villát, egyszerűen megtetszett és ennyi volt az egész, de ez már nagyon régen volt, és nem mindenre emlékszem. Csak a vágóképekhez használtuk a házat, és elvileg laktak is benne, de így sem volt akadálya a dolognak" - idézte fel.