Szalmonellás lisztektől 11 amerikai államban betegedtek meg fogyasztók

Girl in the kitchen playing with flour Baking Photography Elementary Age One Girl Only Kitchen Counter Domestic Life Color Image 8-9 Years Child Standing Touching Making Cooking Ingredient Learning Fun Caucasian Ethnicity One Person Preparation Assistance
Girl in the kitchen playing with flour
Vágólapra másolva!
Az amerikai CDC (Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy szalmonellát tartalmazhatnak egyes liszttermékek. Egyelőre azonban még nem tudni, hogy mely árucikkek lehetnek veszélyesek.
Vágólapra másolva!

Az USA-ban tizenegy államban legalább egy tucat ember megbetegedett, közülük hármat kórházba kellett szállítani szennyezett liszt miatt. A CDC arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes lisztek olyan kórokozókat tartalmazhatnak, mint például a szalmonella. A szervezet azt tanácsolja, hogy senki se fogyasszon nyers tésztát, mivel kis mennyiségű liszt is elegendő ahhoz, hogy megbetegedéshez vezessen – derül ki a Local 12 beszámolójából.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kerkez Photography/Zivica Kerkez

A vizsgálat jelenleg is zajlik, így egyelőre még nem tudni, hogy mely márkák lehetnek érintettek a súlyos problémával.

A szalmonellát tartalmazó termékek hasmenést, hasfájást, hányást és gyenge lázat is okozhatnak. Általában a panaszok több nap után maguktól elmúlnak. A komolyabb és nem múló tünetek esetén orvoshoz szükséges fordulni.