Húsvétkor többet költöttek csokoládéra az amerikaiak, mint Valentin-napon

csokoládé egészségügyi hatásai
Vágólapra másolva!
Az adatok szerint tartósan rajong a csokoládéért az amerikai lakosság. Az idei értékesítések Valentin-napon, majd húsvétkor is kimagaslóak voltak, és a várakozások szerint az év további része is komoly eladásokat hoz majd, akár új rekord is születhet.
Vágólapra másolva!

Az év első felében a Valentin-nap és a húsvét az a két időszak, amikor rendre megugrik az édességek értékesítése. A friss amerikai adatok szerint pedig az USA lakossága idén sem spórol a csokoládén.

Az amerikaiak Valentin-napon 4,4 milliárd dollárt költöttek csokoládéra, húsvétkor pedig ennél is többet, 5,1 milliárd dollárt

– derül ki a Statista által közölt összesítésből. Ezek a számok azonban elmaradtak a tavaly karácsonyi és halloweeni vásárlásoktól. Előbbi 6,8 milliárd, míg utóbbi 6 milliárd dolláros értékesítést hozott.

Az amerikai lakosság éves csokoládéfogyasztása (milliárd dollár) Forrás: Statista

Az iparági várakozások szerint idén az USA lakossága 52,9 milliárd dollár értékben vásárolhat csokoládét, ami új rekordot jelentene.

Ráadásul 2023 és 2027 között folyamatos lehet a növekedés, évi 3,47 százalékos bővülési ütemmel.

Az idei évre várt számok azt jelentenék, hogy minden egyes amerikai állampolgár átlagosan 157 dollárt költene csokoládéra 2023-ban, és átlagosan nagyjából 8,85 kilogramm csokoládét fogyasztana el.