A Guinness-rekordok könyvébe számos érdekesség bekerül, köztük a világ legdrágább szendvicse. A műalkotásnak beillő ételt ehető arannyal kínálják, és 214 dollárba, azaz közel 75 ezer forintba kerül.

Van egy olyan világrekord, melyhez csupán sok sajt, sok vaj, és némi arany kell. Ilyen a világ legdrágább szendvicse, melynek Guinness-rekordját 2014 óta a New York-i Serendipity3 nevű étterem tartja. Az étterem grillezett sajtos szendvicse ugyanis 214 dollárba, vagyis nagyjából 75 ezer forintba kerül – írja a CNBC.

A Quintessential Grilled Cheese névre hallgató ételt általában 48 órával korábban kell megrendelni. Francia kenyérrel szolgálják fel, amely Dom Perignon pezsgővel készül, és ehető aranypelyheket sütnek bele.

Minden szendvicsbe nagyjából fél kilogramm ritka, caciocavallo podolico sajt kerül. Ennek kiskereskedelmi ára 50 dollár fölött van fontonként, vagyis majdnem fél kilogrammonként. Ennek oka, hogy a Földön mindössze 25 ezer darab olyan tehén él, melynek tejéből elkészíthető ez a sajt. Ezek a tehenek pedig évente csupán két hónapig tejelnek.

Grillezés előtt a kenyeret megkenik fehér szarvasgombás vajjal, illetve szarvasgombaolajjal, mely utóbbiba aranypelyhet kevernek. Tálalás előtt pedig a szendvicset átlósan felvágják, és mindkét fél szeletet egy-egy réteg ehető aranyréteggel vonják be. A különlegességet végül dél-afrikai homár paradicsomlevessel szolgálják fel, amelybe a kenyeret mártogatni lehet.

A CNBC beszámolója szerint az ehető arany egyébként semmit nem ad hozzá a szendvics ízéhez, azonban kiválóan illik az étteremhez, amely híres a túlzó ételeiről.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.