Brad Pitt megvette Los Angeles acélházát

Global Premiere Screening Of Paramount Pictures 'Babylon' USA United States IDSOK America NurPhoto California CA LA West Coast Los Angeles County Hollywood Miracle Mile Arts Culture Editorial Arrivals Attending Celebrities Posing 2022 Photography Image Ph
American actor Brad Pitt wearing Tom Ford arrives at the Global Premiere Screening Of Paramount Pictures 'Babylon' held at the Academy Museum of Motion Pictures on December 15, 2022 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Különleges ingatlanüzleteket tudhat maga mögött Brad Pitt. A színész ugyanis nemrég eladta a Los Angeles-i házát egy olajipari örökösnőnek, majd nem sokkal később megvásárolta a vevő szintén Los Angelesben található házát.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt szinte otthont cserélt Aileen Getty olajipari örökösnővel, Los Angelesben. A színész ugyanis nemrég 33 millió dollárért adta el Gettynek a házát, ám Pitt ezt követően Los Angeles-i ingatlan nélkül maradt. A színész közben megkedvelte Getty otthonát a Los Feliz hegység lábánál, és le is csapott az ingatlanra.

Getty valószínűleg boldogan adta el a házat Brad Pittnek, ugyanis az 5,5 millió dolláros (kb. 1,9 milliárd forint) eladási áron 1,4 millió dollárt keresett ahhoz képest, hogy ő mennyit fizetett érte még 2019-ben – írja a Dirt.com.

Az 1960-ban épült ingatlant Acélháznak is nevezik, ugyanis a 186 négyzetméter lakóterületű otthon nagyrészt acélból és üvegből készült, tükrözve az amerikai századközép egyik sajátos építészeti stílusát.

A korábbi tulajdonos a Maroon 5 zenekar egyik tagja, James Valentine volt, aki 2007-ben vette meg a házat, és felkérte a neves tervezőt, Mark Haddawy-t, hogy végezze el a helyiségek teljes felújítását. Ennek eredményeként az ingatlan igazi retro hangulatot áraszt, visszaadva az 1960-as évek amerikai életérzését. A kertben található sűrű lombok között szinte elrejtették a vörösfenyőből készült pezsgőfürdőt, illetve a különálló szauna épületet.

A három hálószobás ingatlan L alakú, vagyis jelentős részben körülöleli a napos hátsó udvart. Így a legtöbb szoba a medencére és a teraszra néz. Brad Pitt valószínűleg tudatosan választotta ki a sajátos épületet, ugyanis a színészről tudható, hogy rajong a különleges építészeti megoldásokkal rendelkező házakért.