A Vodafone magyarországi hálózatára költözik a DIGIMobil

népszerű márkák galéria, vodafone
09 May 2018, Germany, Duesseldorf: The Vodafone logo in front of the headquarters of Vodafone Germany. Vodafone plans to buy large parts of the British broadband provider Liberty Global, among them the German cable network operator Unitymedia. According to Vodafone, the two companies agreed on a buying price of 18.4 billion euros. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
A 4iG csoport értékesítésre készíti elő a DIGI torony- és mobilkommunikációs infrastruktúráját. Ennek keretében racionalizálja mobilhálózati portfóliójának működését, ezért értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a DIGI Kft. mobilhálózati infrastruktúráját. 
Vágólapra másolva!

2023. június 1-től a DIGIMobil a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatán működik tovább, április közepétől pedig leáll a DIGIMobil előfizetések értékesítése.

A társaság ügyfelei belföldi hívásaikat és adatforgalmukat június 1-től a Vodafone országos hálózatában bonyolíthatják, szolgáltatójuk továbbra is a DIGI marad.

A lépéssel a DIGI 2023. december 31-ig garantált áron, DIGIMobil előfizetésekben szereplő kedvező tarifákon és SIM kártya csere nélkül biztosít országos lefedettséget ügyfeleinek.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Federico Gambarini

A DIGI Magyarország 2023. április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését. A forgalmi díjakat nem érinti a változás - az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl -,

a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések rendkívül kedvező, 4 forint/perc árát meglévő ügyfeleinek.

A havidíjak a 2022 novemberében bejelentett, május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján, a Központi Statisztikai Hivatal 2022-es éves fogyasztói árindexének mértékével, 14,5 százalékkal emelkednek. A DIGI a felszabaduló, több mint 2.500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván.

– mondta a Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.

„A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére, ügyfeleink még színvonalasabb kiszolgálására. A DIGIMobil ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG Csoport tagvállalatai közti együttműködésnek" – tette hozzá Tábori Tamás.

Jelentős előrelépés a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása.

A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roaming feltételeket.

Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére.

Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség. A DIGI tájékoztatja előfizetőit, az ügyfélszolgálat munkatársai pedig készséggel állnak az előfizetők rendelkezésére a 1272-es telefonszámon és személyesen a DIGI pontokon.