Rihanna 2014 óta Los Angeles egyik legdrágább és legelőkelőbb negyedében él. Az énekesnő azonban már szűkösnek érezhette a házát, úgyhogy vett magának egy egész emeletet kitevő penthouse lakást.

Rihanna közel egy évtizede él Los Angeles egyik legdrágább és legelőkelőbb negyedében, azonban az énekesnő kezdhette szűkösnek érezni a 325 négyzetméter alapterületű otthonát. A barbadosi szupersztár tehát úgy orvosolta a helyzetet, hogy 21 millió dollárért (kb. 7,2 milliárd forint) vásárolt magának egy penthouse lakást is ugyanabban a Los Angeles-i negyedben.

Az ingatlan a térség egyik legnagyobb lakása, és az épület teljes 40. emeletét elfoglalja. A 836 négyzetméter lakóterületű otthon számos egyedi megoldással és lenyűgöző kilátással rendelkezik – írja a Dirt.com.

Az eladó egy Nick Molnár nevű vállalkozó volt, az Afterplay technológiai cég milliárdos társalapítója. Az üzletember korábban 28 millió dollárért hirdette meg a lakást, amiből Rihannának végül 7 millió dollárt sikerült lealkudnia.

A hatalmas kedvezmény egyik oka az lehet, hogy az üzletet március 31-én zárták le, egy nappal az előtt, hogy az államban bevezettek egy új adót. Ha tehát egy nappal később írták volna alá a szerződést, akkor Molnárnak további 1,1 millió dollárt kellett volna adóznia az adásvétel után. Az üzletember azonban így is 600 ezer dollárt bukott az üzlettel, ahhoz képest, hogy két éve mennyiért vásárolta az ingatlant. Akkor egyébként a Jóbarátok egykori sztárja, Matthew Perry volt az eladó.

A lakás bejárati galériájába egy privát lifttel lehet feljutni, ahol a vendégeket a nappali padlótól a mennyezetig érő ablakok nyűgözik le. Az ingatlanban található még egy moziterem, velúr kanapékkal. A fő hálószoba pedig két, méretre szabott szekrénnyel, két fürdőszobával, valamint privát társalgóval rendelkezik.

Az összesen négy hálószobás, illetve 6 és fél fürdőszobás lakás havi fenntartási költsége 8841 dollár (kb. 3 millió forint), amiért cserébe Rihanna az épület legjobb szolgáltatásait kapja. Ezek közé tartozik négy parkolóhely a mélygarázsban, 24 órás portaszolgálat, valamint a belső éttermek, konferenciatermek és a szabadtéri úszómedence használata.

Az énekesnő egyébként két, egymás mellett álló házat is birtokol a Beverly Hills feletti hegyekben, és állítólag mindkettőt bérbe adja. Rihanna becsült nettó vagyona 1,4 milliárd dollár.