Tesztútra indul Jeff Bezos szuperjachtja - videó

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos új szuperjachtja elhagyta a hajógyárat, és a következő időszakban Spanyolország partjainál tesztelik majd. A milliárdos nyáron már valószínűleg utazhat is a luxushajóval.
Vágólapra másolva!

A 127 méter hosszú, Koru nevű luxusjacht a múlt héten hagyta el a hollandiai hajógyárat, és szerdán horgonyzott le Spanyolország partjainál, Mallorca közelében. A következő időszakban itt teszteknek vetik alá Jeff Bezos hajóját – írja a gCaptain.

A tesztelési folyamat során azt vizsgálják, hogy minden megfelelően működik-e. Vagyis a hajó akár még vissza is térhet a gyárba, amennyiben szükség lenne rajta utolsó simításokra.

A háromárbocos szuperjacht a becslések szerint több mint 500 millió dollárjába került az Amazon alapítójának. Az 59 éves Bezos jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere, akinek becsült nettó vagyona több mint 126 milliárd dollár.

A korábban Y721 néven ismert hajó most Koru néven van bejegyezve, és Kajmán-szigeteki zászló alatt közlekedik. A Boat International szerint ez jelenleg a legnagyobb vitorlás jacht a tengereken, és az egyik legnagyobb, amelyet a hollandiai Oceanco hajógyár valaha épített.

A szuperjacht mérete egyébként korábban számos problémát és felháborodást is okozott.

Az árbocainak magassága ugyanis eredetileg arra kényszerítette volna Rotterdam városát, hogy lebontson egy történelmi acélhidat annak érdekében, hogy a hajó kijusson az óceánra.

A városi tisztviselők bele is egyeztek, hogy ideiglenesen lebontsák a De Hef néven ismert híd középső részét, azonban a közfelháborodás hatására végül maga az Oceanco vonta vissza a kérést. A gyártó így árbocok nélkül vontatta ki a hajót a tengerre.

A vitorlák mérete azt is jelenti, hogy a jacht fedélzetén nem lehetett helikopterleszállót kialakítani.

Bezos így kénytelen lesz egy segédhajóra támaszkodni, ha helikopterrel akarja megközelíteni vagy elhagyni a hajót.