Ízléstelen hirdetés: Török Ádám halálával akarnak üzletelni

Kosik Kristóf, interjú
Török Ádám
Vágólapra másolva!
A neves zenész halála után alig pár órával megjelent egy ingatlanhirdetés, amiben azzal igyekeznek a hirdetők kedvet csinálni a vevőknek, hogy az említett lakásban Török Ádám lakott, és ott írta sok nagy slágerét.
Vágólapra másolva!

"Török Ádám emlékére. Ebben az I. kerületi, Szabó Ilonka utcai lakásban lakott 60 évig Török Ádám, 2013-ban adta el, és - elmondása szerint is - a legtöbb nagy slágerét ebben a lakásban írta. A lakást, és a környéket is még később is, szinte egészen haláláig emlegette, nagyon szerette. A lakást jelenlegi tulajdonosa árulja, szeretettel berendezett és gondozott ingatlan" - áll az egyik nagy látogatottságú ingatlanokkal foglalkozó portál friss hirdetésében, melyet a Ripost vett észre.

A lap azt írja, hogy a hirdetésben szereplő állítás nem túlzó. A meghirdetett budapesti, a Várnegyedben található lakás valóban évtizedekig a most meghalt Török Ádám családjának birtokában volt, és ténylegesen ott is laktak, a zenész nagyon szeretett ott lenni. A Ripost ugyanakkor azt is jelzi, hogy a hirdetés április 18-án nem sokkal - három órával - Török Ádám halálának bejelentése után került ki a portálra ezzel a szöveggel.

Halálmarketing

- ez a lap cikkének címében kifejezett konklúziója.

Cikkünk kiemelt képén Török Ádám egy 2022-ben adott interjúján / fotó: Csudai Sándor - Origo