Eladó egy angliai kastély, amely két James Bond-filmben is szerepelt

Denham Place, Denham Place and gardens in c.1695
Vágólapra másolva!
Piacra került egy hatalmas és különleges angliai kastély, amely két James Bond-filmben is szerepelt. A Denham Place néven ismert ingatlan ráadásul az egyik legdrágább angliai birtok, melyet valaha nyílt piacon meghirdettek Londonon kívül.
Vágólapra másolva!

Eladó a Denham Place néven ismert, 13 hálószobás, műemléki védettségű kastély, amely két James Bond-filmben is szerepelt. Az ingatlant 75 millió fontért (kb. 32 milliárd forint) kínálják, és ha ennyiért sikerül eladni, akkor ez lesz az egyik legdrágább angliai ház, melyet Londonon kívül valaha értékesítettek – írja a The Guardian.

A kastély egy 17 hektáros Buckinghamshire-i parkban fekszik, és a multimilliomos kozmetikai mágnás, Mike Jatania tulajdonában van. A hivatalos leírás szerint az épületet 1688 és 1701 között építették, és jelenleg teljesen felújított, modernizált állapotban van. A „magánpalotaként" jellemzett épületben például „díszterem stílusú" szórakozó termeket is kialakítottak.

A birtok egyedi történetéhez tartozik, hogy az évszázadok során olyan tulajdonosai voltak, mint például a Bonaparte család tagjai vagy az amerikai bankár JP Morgan.

Emellett a ház szerepelt az 1973-as Élni és élni hagyni, illetve az 1974-es Az aranypisztolyos férfi című James Bond-filmekben is. Ezekben Bond főnökének (M-nek) az irodáját rendezték be az épület könyvtárában.

A telken több, speciálisan kialakított kert, rét, tó, valamint gyümölcsös is található. Továbbá a birtokon van még egy kocsiszín, kisebb házak és melléképületek, valamint egy tekintélyes garázs is.

Cikkünk kiemelt képén a kastélybirtok stilizált ábrázolása látható.