Történelmi bejelentést tett az Ikea

népszerű márkák galéria, ikea
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. - Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ikea bejelentette, hogy a következő három évben 2 milliárd eurót tervez költeni az amerikai terjeszkedésére. Ezzel a svéd bútorgyártó történetének legnagyobb, egy országon belül végrehajtott beruházására készül.
Vágólapra másolva!

Történelmi beruházásra készül az Ikea az Egyesült Államokban. A svéd bútorgyártó a következő három évben 2 milliárd eurót tervez költeni az amerikai terjeszkedésre,

ami a cég történetének legnagyobb beruházása lenne egy országban

– írja a Quartz.com.

Az Ikea ezzel nyílt kihívást intéz olyan amerikai óriások ellen, mint a Walmart vagy a Wayfair. Az időzítés pedig nem véletlen, ugyanis jelenleg az amerikai kiskereskedelmi piacon több nagyobb szereplő is pénzügyi nehézségekkel küzd vagy a csőd szélén áll. Az Ikea tehát valószínűleg megérezte, hogy most van lehetősége komolyabb piaci térnyerésre az USA-ban.

Tolga Öncü, az Ikea áruházak többségét birtokló holding, az Ingka Group kiskereskedelmi részlegének vezetője elmondta,

a vállalat komoly növekedési lehetőségeket lát például az USA déli államaiban.

Az eddigiek során ugyanis a bútorgyártó inkább a keleti parti területekre összpontosított.

A cég 1985-ben nyitotta meg az első amerikai üzletét, Philadelphiában. A svéd társaság jelenleg 53 üzletet működtet az USA-ban, a legutóbbi pénzügyi évben pedig 5,5 milliárd eurónak megfelelő bevételt produkált az amerikai piacon.

Öncü közölte,

a terjeszkedés várhatóan 2 ezer munkahelyet teremt majd,

és az Ikea mintegy harmadával növeli az amerikai üzleteinek számát.