Eladó a chicagói szénmágnás egykori kastélya

Beverly Hills, Illinois
Vágólapra másolva!
Chicago közelében is található egy Beverly Hills nevű település, ahol számos látványos lakóépület fekszik. Most eladó az egyik ilyen kastély, melyet egy szénmágnás rendelt meg a nagy gazdasági világválság kezdetén.
Vágólapra másolva!

Bár a dél-kaliforniai Beverly Hills világhírű, mégsem ez az egyetlen Beverly Hills nevű település az Egyesült Államokban. Sőt, még csak nem is ez a legrégebb óta létező ilyen nevű város. Az Illinois államban, Chicago déli részén fekvő Beverly Hills ugyanis néhány évtizeddel korábbi, mint a kaliforniai társa.

A Chicago közeli régió pedig, amely egykor sziget volt, a térség egyik legszebb része, ahol a legkülönbözőbb stílusú, lenyűgöző lakóházakkal lehet találkozni – írja a Dirt.com.

A város történelmi övezetében most került piacra egy kastély, melyet 1929-ben tervezett egy neves helyi építész, James Roy Allen. A Tudor, reneszánsz, valamint neoklasszicista stíluselemeket vegyítő otthont George W. Reed, a Peabody Coal Company nevű szénvállalat egyik vezetője rendelte meg.

Később a házat a Columban Fathers nevű, katolikus misszionáriusokból álló társaság egyik ága birtokolta és lakta több évtizeden át.

A mintegy félhektáros telken elterülő ingatlan 730 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és a kastélyban hét hálószoba, illetve hét és fél fürdőszoba található. Az épület sajátossága, hogy négy szárnyból áll, melyek egy központi maghoz csatlakoznak. A helyiségek között található például egy márvány előcsarnok, egy könyvtár, de még szolárium szoba is.

Noha az ingatlan láthatóan némi felújításra szorul, látványosan megőrizte az eredeti luxusjegyeit. Tekintve pedig az extravagáns és igencsak drága kivitelezést, úgy tűnik, a nagy gazdasági világválság nem érintette túlságosan negatívan Reed pénzügyeit – az építkezéseket 1934-ben fejezték be. Az ingatlant most 1,8 millió dollárért (kb. 621 millió forint) hirdették meg.