Meghökkentő indokok, amelyekkel visszavitették az ételt az éttermi vendégek

vendéglátás, vendég, kellemetlen
Furious man stand dispute with guilty waitress bringing wrong order, mad client couple get nervous disappointed with bad service or waiter incompetence, blame stuff yell and shout in public place
Vágólapra másolva!
A vendéglátás, mint szakma nem csak pincérek, kisegítő személyzet és a vezetőség számára tartogathat vicces, bizarr pillanatokat, hanem bizony a szakácsok számára is. A különféle diéták, ételallergiák és divatos étrendek elszaporodásával ugyanis egyre több a válogatós, finnyás vendég is az éttermekben. Ez pedig a fogások elkészítőinek munkáját is megnehezítheti. Összefoglalónkban mutatjuk a legnevetségesebb indokokat, amelyek miatt a vendégek visszavitették rendeléseiket a konyhába. 
Vágólapra másolva!

Bőségtál félig elfogyasztva

Állítólag többször is előfordult már, hogy egy pár kétszemélyes bőségtálat rendelt, majd közölték, hogy nem hajlandók az étel teljes összegét kifizetni, hanem csak a felét, hiszen annyit tudtak megenni.

Hajszál a pizzán

Pizzát küldött vissza egy nő azzal a panasszal, hogy hajszálat talált rajta. A szakácsnak azonban, amikor alaposabban ránézett az ételre, feltűnt, hogy a kifogásolt hajszál színe ugyanolyan vörös volt, mint a hölgyé, aki az ételt rendelte és a kifogást emelte. Az étteremben működő kamera felvétele hamar lebuktatta a vendéget. Ezen ugyanis egyértelműen látszott, hogy ő tépett ki egy szálat a hajából és tette a pizzára. Így nem volt sikeres az ingyenebédre irányuló próbálkozása - írja a Bien.hu.

Ízetlen leves

Egy középkorú hölgy úgy rendelte meg a levesét, hogy ne legyen benne semmiféle fűszernövény, só, bors és fokhagyma. A szakács első hallásra el sem akarta hinni a pincér által közvetített furcsa rendelést, de kollégája azt mondta, többször is rákérdezett a vendégnél, hogy valóban úgy kéri-e az ételt. Majd miután a séf még ezt az egyedi kérést is teljesítette, érthető módon nagyon megdöbbent, amikor azzal az indokkal érkezett vissza hozzá a leves, hogy semmilyen íze sincs.

Túlzottan nagy adag

Volt olyan eset is, amikor egy étel esetében annak túlzott bőségét kifogásolták, és emiatt küldték azt vissza a konyhára.

Süssék át jobban!

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Egy szakács egy hamburgerezőben dolgozott, ahol elég gyakran előfordult, hogy a vendég még nyersnek érezte a húspogácsát a szendvicsben, ezért visszaküldte, hogy süssék át jobban. Azonban egy férfinek ez egyszer akkor jutott az eszébe, amikor gyakorlatilag már a hamburgere háromnegyedét megette. Három falatnyi maradt a tányérján és hepciáskodott, hogy nyers a hús. A szakács megőrizve a hidegvérét, készített egy újabb hamburgert, négy részre vágta, és csak az egynegyedét adta oda a vendégnek. A férfi nagyon meglepődött, de meg sem mert mukkanni.

Fogak az ételben

Egy étterem vendége egyszer azt állította, hogy fogakat talált a rendelésében. A szakács azonban felvilágosította, hogy amiket ő fogaknak nézett, azok valójában hagymaszeletek. Ekkor a férfi elég frappánsan reagált: "Ohh, értem. Akkor rendelhetek mást?"

Halálos avokádómag

Egy szakács így mesélte el az egyik legviccesebb esetét: "Sushi bárban dolgoztam és egy nő hatalmas hisztit csapott, az étterem közepén rikácsolt, hogy be fogja perelni az egész láncot. Már ott nyugtatgatta a hosztesz, két pincér, az üzletvezető és végül én is kimentem a kollégámmal, akik a sushikat készítettük. Az volt a baja, hogy majdnem megfulladt, mert a torkán akadt egy avokádómag.

Először döbbent csend volt, majd az összes vendég nevetésben tört ki. A nő nem értette, miért mosolygunk, továbbra is hajtogatta, hogy az avokádómag majdnem megölte. Ki kellett neki hoznunk egy egész avokádót a konyhából és az orra előtt kettévágnunk, hogy lássa, a magja akkora, mint egy tojás."

Odaégett étel

Egy idősebb férfivendég visszaküldte a Créme Brulée-t, mondván „barna a teteje, mert odaégette a szakács". Ő kedvesen elmagyarázta neki, hogy ez egy olyan desszert, amelyet úgy kell elkészíteni, hogy a végén szakácsfáklyával karamellizálják a tetejét, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy meg kell égetni, és ettől lesz ropogós. A férfi ettől úgy felhúzta magát, hogy vette a kabátját és kiviharzott. A barátai viszont sűrű elnézést kértek, és nagylelkű borravalót hagytak.

Tűzforró leves

Egy nő arra panaszkodott, hogy a leves olyan forró volt, hogy megégette az ajkát. Mindezt akkor, amikor a tányérja már üres volt.

A vendégek ellenőrizték a szakács munkáját

Egy anyuka a férjével és a 12 éves gyermekével ment vacsorázni egy étterembe, és különös módon már a rendelés előtt az asztalukhoz kérték a szakácsot. Elmagyarázták, hogy nekik semmi nem jó a menüből és pontos instrukciókat adtak arra vonatkozólag, hogy milyen húst és zöldségeket pontosan hogyan készítsen el a szakács. Sőt még a régi családi receptet is lediktálták. A kisfiút látva a szakács elfogadta a kérést, majd ledöbbent, amikor az édesanya bejött a konyhába, hogy ellenőrizze, jól csinálja-e a dolgát. Miután végeztek, hátrajött a kisfiú és bocsánatot kért az anyja miatt, látszott, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát.

(Címlapi képünk illusztráció!)