Ők voltak 2022 legjobban kereső hollywoodi színészei

maverick, top gun, Tom Cruise
TOP GUN: MAVERICK 2020 de Joseph Kosinski Tom Cruise. autre titre: TOP GUN 2 COLLECTION CHRISTOPHEL © Paramount Pictures - Skydance Media - Jerry Bruckheimer Films - Tencent Pictures - TC Productions suite; sequelle; sequel; action; pilote; pilot; (Photo by Paramount Pictures - Skydance Me / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány visszavetette ugyan a hollywoodi álomgyárat, de 2022-ben már igazán nagy filmsikerek kerültek a mozikba, és több sikervárományos alkotás is készült az elmúlt évben, amelyet még nem mutattak be. Egy közönségcsalogató film főszerepéért pedig nagy gázsi jár. Ennek kapcsán, a Világgazdaság segítségével összeszedtük azokat a hírességeket, akik a legtöbbet tehették zsebre a tavalyi szerepeikért.
Vágólapra másolva!

Hollywoodban továbbra is a férfi színészek dominálnak, legalábbis ami a fizetési csekkeket illeti. A tíz legjobban kereső színész tavaly mind az erősebbik nem képviselői közül került ki. A következő listán szerepelnek olyanok, akiknek már debütált a filmjük, de vannak a listán olyanok is, akik még csak a forgatásokon vannak túl, a premierjükre még várni kell. Az összegek a Variety becslései alapján lettek meghatározva.

Joaquin Phoenix – 20 millió dollár (6,8 milliárd forint)

Az igazi sztárstátuszt a 2019-es Joker címszerepe hozta meg számára, a 48 éves színész 20 millió dollárt kapott a folytatásért, amely 2024-ben kerül a mozikba.

Tom Hardy – 20 millió dollár (6,8 milliárd forint)

Hardy 2018-ban öltötte magára Venom jelmezét hatalmas sikerrel. 2021-ben a folytatás is a mozikba került, míg a 2024-ben debütáló harmadik részben Hardy 20 millió dollárért menti meg a világot.

Vin Diesel – 20 millió dollár (6,8 milliárd forint)

A kerekek mellett a kamera is forog, és Diesel 20 millió dollárral lesz gazdagabb azért, hogy ismét elmondja: „család". A száguldó sztárnak a fizetési tárgyalásokon valószínűleg nem lehetett nehéz dolga, hiszen a főszerep mellett a produceri teendőket is maga viszi a Halálos iramban háza táján.

Chris Hemsworth – 20 millió dollár (6,8 milliárd forint)

Chris Hemsworth játékát a Netflixre készülő Tyler Rake: A kimenekítés 2. címszerepéért 20 millió dollárral honorálták, ez pedig jól jelzi, hogy a Netflix, ha filmgyártásról van szó, akkor fel tudja venni az anyagi versenyt a legnagyobb hollywoodi stúdiókkal.

Will Ferrell – 20 millió dollár (6,8 milliárd forint)

Will Ferrell a karácsony szellemében Ryan Reynolds mellett játszik és énekel. A komikus színész 20 millió dollárt dalolt össze 2022 karácsonyára.

A hatalmas összegeket kereső sztárok listája még nem ért véget, lapozzon!