Egy 18. századi dohányfarmot alakítottak luxusotthonná, mutatjuk!

Litchfield, CT
Vágólapra másolva!
A nagyvárosi luxus és a festői vidék különleges elegyét kínálja az a ház és a hozzá tarozó birtok, melyet egy 18. századi dohányfarmból alakítottak luxusotthonná. A Connecticut államban található birtokot most bárki megveheti.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint 11 hektáron terül el a Hedgelawn nevű farm, a Connecticut államban található Litchfield megyében. A területen eredetileg dohányfarmot üzemeltettek a 18. században, azonban mára különleges luxusotthonként funkcionál – írja a Dirt.com.

A jelenlegi tulajdonosok 2007-ben vásárolták meg az ingatlant, és azóta kiemelten figyeltek arra, hogy a felújítások és modernizálások mellett megőrizzék a birtokon található épületek eredeti jellegzetességeit is.

A telken három lakóház (és számos melléképület) maradt meg, melyeket a tulajdonosok a felújítás során aprólékosan szétszedték, majd megerősített és korszerű „külső vázzal" újra összerakták. Mivel pedig a lakóházak mindegyikét az eredeti helyen építették újra, így a farm megőrizte az eredeti, történelmi alaprajzát.

A három lakóház (a főépület, a vendégház és egy „kunyhó") mellett egy hatállásos garázs, illetve egy három istállóból álló pajta is található a telken.

A három, lakóházként funkcionáló épület közül a vendégházat építették a legrégebben, még 1770-ben. Az épületek összesen 725 lakóterülettel, hat hálószobával, illetve hét teljes és két félfürdőszobával rendelkeznek.

A főépület lakóterülete 418 négyzetméter, a vendégházé 260 négyzetméter, míg a „kunyhó" lakóterülete mindössze 46,5 négyzetméter. A birtokot most 9,5 millió dollárért (kb. 3,3 milliárd forint) árulják.