Meghökkentő felfedezés: óriások vannak az egyik hazai erdőben

Óbánya, Mecsek, erdő, természet, falu, Baranya, megye, január
Vágólapra másolva!
A magyar mondavilág igen gazdag, az azonban talán kevésbé közismert, hogy a mendemondák szerint Magyarországon rengeteg mágikus, mitikus lény élt. Ezek egy csoportjának állított emléket két remek művész.
Vágólapra másolva!

A Promotions.hu cikke szerint Budapesttől valamivel több mint 2 órás autóútra a Mecsekben található három óriási (valóban hatalmas, 3-4 méter magas) szobor, amelyeket Dechand Antal és Baráth Gábor készített, és amelyek a Mecseki óriások nevet kapták.

A régi legenda szerint a Mecsekben óriások éltek, amelyek három törzsbe tartoztak: vasgyúrók, kőmorzsolók és fanyűvők.

A Vasgyúró Mecseknádasdon:

Mindegyiknek külön története van, így amellett, hogy igen impozás látványról van szó, a látogatók egy igazi mesevilágban érezhetik magukat.

Az első óriás Mecseknádasdon található és a Vasgyúró nevet viseli. Őt hosszú, hegyes orráról lehet felismerni. Régen hatalmas várban élt a társaival együtt, Vashegyen. Az ő feladatuk volt a vas bányászata és a fegyverkészítés.

A Kőmorzsoló Hosszúhetény/Püspökszentlászlón:

A következő óriás a Kőmorzsoló, amelyet Hosszúhetény/Püspökszentlászlón találhatunk meg. Jellegzetes horgas orra szembetűnő. Törzsének tagjai korábban a Köves-hegyen éltek, várak és az utak készítésével foglalatoskodva.

A harmadik óriás a Fanyűvő, Bikalon. Orra tompa, hatalmas ereje révén puszta kézzel tépte ki a fákat, melyekből hatalmas toronyházakat építettek.

A Fanyűvő, Bikalon:

A szobrok teljesen gyermekbarátok, a kicsik felmászhatnak rájuk, a tenyerükbe ülhetnek, és biztosan élvezik majd az óriásokkal való fotózkodást is.

A szobrok egymástól nagyjából 40 percnyi autóútra fekszenek, így nem lehetetlen mindhármat megnézni egy nap alatt. Kiszállva az autóból, a hozzájuk vezető út egyáltalán nem meredek, így bármilyen edzettségi szinttel bátran neki lehet vágni.