Van olyan amerikai cégvezér, aki háromezerszeresét keresi dolgozói fizetésének

Raining money, artwork ARTWORK BLUE BACKGROUND CONCEPT IDEA CONCEPTUAL ILLUSTRATION SKY CLOUD UMBRELLA RAIN MONEY DOLLAR BANKNOTE WEALTH FINANCE RICH HORIZONTAL Raining money, computer artwork.
Raining money, computer artwork.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban hosszú évek óta komoly viták tárgyát képezi, hogy egyes cégvezetők elképesztően magas fizetéseket visznek haza. Amellett, hogy a vállalatok dolgozóit felháborítják a hatalmas bérszakadékok, sok esetben a részvényesek is ellenzik a kiugró juttatásokat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy egyes vállalatoknál a cégvezetők akár több ezerszer többet keresnek, mint egy átlagos dolgozó. Ez pedig az elmúlt években komoly viták tárgya volt. 2017-ben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elő is írta a vezérigazgatók juttatásainak és a vállalatok medián fizetéseinek hivatalos összevetését – írja a 24/7 Wall St.

Ráadásul gyakran nemcsak a munkavállalók háborodnak fel a kiugróan magas cégvezetői juttatásokon, hanem a részvényesek is.

Miközben az igazgatótanácsok gyakran érvelnek azzal, hogy a vezérigazgatók pótolhatatlanul fontos szerepet töltenek be a vállalatnál, és a teljesítményük alapján kapnak hatalmas összegeket, a részvényesek szemében ez nehezen tartható érv, ha például a cég részvényárfolyama éveken keresztül borzalmasan teljesít.

Szegénységi küszöb és vezetői vagyonok

Sajátos példa az Egyesült Államokban

a McDonald's, melynek vezérigazgatója, Chris Kempczinski 1224-szer többet kapott 2022-ben, mint a vállalat mediánbért megkereső amerikai dolgozója.

Kempczinski abban az évben 17 millió 770 ezer dollárt (mai árfolyamon: 6 milliárd forint) vihetett haza, miközben a vállalatnál (az Egyesült Államokban) a medián éves jövedelem 14.521 dollár, vagyis mai árfolyamon közel 5 millió forint volt.

A McDonald's-nál a belépő szintű munkakörben dolgozók 11-17 dolláros órabért kaptak. A 14.521 dolláros mediánfizetés pedig azért is különösen érdekes adat, mert az amerikai szövetségi kormány jelentései szerint

a 14.580 dolláros éves jövedelem jelenti a szegénységi küszöböt az országban.

Mindeközben a McDonald's a legutóbbi negyedévben 1,8 milliárd dolláros profitot termelt, 5,9 milliárd dolláros bevétel mellett. Vagyis egyrészt lehet úgy érvelni, hogy a vállalat könnyedén tudná némileg emelni a dolgozóinak fizetését, de másrészt a vezetés is érvelhet azzal, hogy az erős pénzügyi teljesítmény indokolja a magas cégvezetői juttatásokat.

Zuhanó részvényárfolyam és háromezerszeres fizetés

Nehezebb viszont megindokolni a döbbenetes különbségeket a Western Digital technológiai cég esetében. 2022-ben a vállalat vezérigazgatója, David Goeckeler 32 millió 137 ezer dollárt (mai árfolyamon: 10,86 milliárd forint) kapott,

ami 3332-szer haladta meg a cégnél dolgozók mediánfizetését, amely évi 9644 dollár (mai árfolyamon: 3,26 millió forint) volt.

Az egyetlen lehetséges indok, hogy a Western Digital 62.500 dolgozójának nagyjából 86 százaléka Ázsiában dolgozik. A részvényesek számára azonban valószínűleg ez sem megfelelő magyarázat. A társaság részvénye ugyanis az elmúlt két évben borzalmasan teljesített,

az árfolyam 52 százalékkal csökkent.

Ebben az esetben tehát nem könnyű a vezetés teljesítményével indokolni a kiugróan magas juttatást, miközben a részvényesek hosszú ideje folyamatosan buknak a befektetésükkel.