Döbbenetes eredményt közölt a McDonald's a kipróbált mesterséges intelligenciáról

gyorsétterem
mcdonalds
parkoló
The Dalles, Oregon, USA - Mar 28, 2019: The exterior of a contemporary McDonald's restaurant.
Vágólapra másolva!
A McDonald'sban márt tesztelték, mit tud a mesterséges intelligencia (MI) a rendelések összekészítésénél: egy tavalyi kísérletben gyengébben teljesített, mint az emberek - írja a Qsr Magazine. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már az Origo is beszámolt a Wendy's gyorsétterem a Google-lal együttműködésben egy mesterséges intelligenciával működő chatbot kifejlesztésén dolgozik.

A robot, ha minden jól sikerül, képes lesz önállóan is felvenni a rendeléseket.

A fejlesztés és a robot abban segítene, hogy a hús-vér munkatársak jobban tudjanak összpontosítani a vásárlói élmény javítására, továbbá csökkenhetne a várakozási idő az éttermekben. Így a dolgozók már csak a bonyolultabb vásárlói kérésekkel, panaszokkal foglalkoznának.

Az ötletből már több gyorsétteremben valóság lett, főleg a drive-through ablakoknál.

2022-ben a Checkers & Rally's - a Prestóval együttműködve - lett az első lánc, amely bejelentette a drive-thru mesterségeis intelligencia megoldás országos bevezetését.

Rally's gyorsétterem Louisiana-ban Forrás: Wikipedia

A McDonald's 2022-ben már 24 illinois-i gyorséttermében tesztelte a robotos kiszolgálást az autós ablakánál. Itt azonban azt tapasztalták, hogy

a chatbot bőven alulteljesített a pontosságban az elvárt 95 százalékos eredményhez képest.

A mesterséges intelligencia nagyjából 80 százalékos pontossággal kezelte a rendeléseket, ami azt jelenti, hogy minden 5-ből 4-et elrontott. Ez persze még a ChatGPT előtti hónapokban lezajlott kísérlet volt, azonban a céget akkor nem győzte meg az általuk alkalmazott mesterséges intelligencia.

Amerikai McDonald's Forrás: Shutterstock

A Del Taco az idei év elején jelentette be, hogy a Presto segítségével (ami egy nagyméretű adatokra specializát böngészőmotor) maga is hamarosan bevezeti a mesterséges intelligencián alapuló chatbotot a drive-through kiszolgálópultjainál.