Hamarosan átadják a Balaton legmodernebb kikötőjét - videó

Balaton, volt Club Aliga, Balatonvilágos Aliga Port, kikötő, Balatonaliga
Vágólapra másolva!
A beruházó Pro-mot Hungária Kft. és a fejlesztő Bayer Property Zrt. újabb lakossági tájékoztató keretében ismertette az egykori Club Aliga 47 hektáros területén tervezett beruházásokat, emellett bemutatták az új E-hajó és vitorlás kikötőt, amely május végén nyílik meg.
Vágólapra másolva!

A településen folyamatban lévő komplex fejlesztés első projekteleme a Balatonvilágos Aliga Port, amely május 31-én nyitja meg a kapuit. A Balaton legújabb kikötője 213 téliesített hajóhellyel rendelkezik és új okosmérővel van felszerelve.

Az építés 8 hónap alatt, megfeszített vízi munkavégzéssel történt, speciális vízépítési eszközökkel.

A fejlesztők bemutatták

a központi Agóra-tér végleges koncepciótervét is, amelyben étterem, delikátesz, szuvenírbolt, borszaküzlet és bár, hajós és horgászbolt, valamint egyéb szociális létesítmények, szolgáltatások kapnak helyet.

Az Agóra közösségi tér látványterve Forrás: magyarepitok.hu

Része a rövidtávú fejlesztésnek még a régi mozi felújítása, sportpályák, erdei sétányok, pihenőhelyek létesítése, szem előtt tartva, hogy minden pihenni vágyó megtalálja a számára megfelelő szórakozást.

Bemutatták a tervezett közlekedési hálózatot, amellyel a teljes fejlesztési terület átjárható lesz. A parti sétány megmarad az uszodáig és a déli kikötőmóló teljes hosszában különleges „vízi" sétányként alakították ki.

Az Aligaliget térképe Forrás: magyarepitok.hu

A Rózsa utca végén közösségi térként magasparti kilátót és sétányt kívánnak létesíteni. A fejlesztés során megmaradnak a közparkok, azok nem válnak beépítetté és nem lesznek felparcellázva.

A Magyar Építők tudósítása szerint a rendezvényen az is elhangzott, hogy a balatonvilágosi magasparton tervezett lakóépület-fejlesztés a löszfal szélétől több mint 50 méteres távolságra a csúszólaptól távol, a löszfal állékonyságát semmilyen módon nem befolyásolva kerülne elhelyezésre a talajmechanikai szakértői vizsgálatok és szakvélemények együttes figyelembevételével. A beruházó semmilyen beavatkozást nem tervez a löszfalon, így az sértetlenül magasodhat továbbra is a Balaton fölé.