Eladó a ház, ahol Jackie Kennedy töltötte a gyermekkori nyarakat

A történelem leghíresebb esküvői – így házasodott össze JFK és Jackie Kennedy
Vágólapra másolva!
Eladó a New York államban található nyaraló, ahol Jackie Kennedy a gyermekkorának nyarait töltötte. A fejedelmi ingatlanért 55 millió dollárt, vagyis mintegy 19 milliárd forintot kérnek.
Vágólapra másolva!

Eladóvá vált a Lasata nevű legendás birtok a New York államban található East Hamptonban. A gazdagok által kedvelt üdülőhelyen fekvő, közel 3 hektáros birtok ráadásul az amerikai történelem izgalmas darabkája, ugyanis a későbbi first lady, Jackie Kennedy itt töltötte gyermekkorának nyarait.

A birtokon számos épület található, köztük egy nyolc hálószobás főépület és egy két hálószobás vendégház. Kialakítottak még egy kis gondnoki házat, egy medenceházat, valamint egy háromállásos garázst műhellyel.

Az épületek így összesen 10 hálószobával és 13 fürdőszobával rendelkeznek, 790 négyzetméter lakóterületen. A főépületként működő kúriát Arthur C. Jackson tervezte (Arts and Craft stílusban), és 1917-ben épült fel.

A birtok egykor ifjabb John Vernou Bouvier tulajdona volt, aki 1925-ben vásárolta meg Lasatát. Akkoriban East Hampton még nem volt annyira felkapott a gazdagok körében, mint manapság, sokkal békésebb és kisvárosias hangulatot árasztott. A birtok ráadásul akkor még 5 és fél hektáron terült el. Bouvier családja itt töltötte a nyarakat, és lánya, Jacqueline „Jackie" Bouvier, a későbbi first lady, itt tanult lovagolni.

Ahogy aztán a szülők elváltak, a családfő pedig egyre nagyobb anyagi nehézségekkel küzdött, végül el kellett adnia a nyaralót. Napjainkban David Zander filmproducer Lasata tulajdonosa, aki 2018-ban 24 millió dollárért vásárolta meg a nyaralót. Az épületet 2007-ben és 2019-ben is felújították, most pedig 55 millió dollárért árulják – írja a Dirt.com.

Érdekesség, hogy Jackie Kennedy Lasata iránti szeretete soha nem múlt el. Amikor apja 1957-ben meghalt, Jackie ragaszkodott hozzá, hogy ő intézze a temetést – miközben az apa már hosszú ideje elidegenedett a családjától. A megszokott virágok helyett olyan fehér virágokat használtak a temetéshez, melyek felidézték a Lasata nyári kertjének hangulatát. A temetés előtt Jackie Kennedy azt mondta, „azt akarom, hogy minden úgy nézzen ki, mint egy nyári kert, mint Lasata augusztusban."