Robbanásszerűen növekszik a szexipar Romániában

Rebecca Goodwin, OnlyFans-modell
Rebecca Goodwin, OnlyFans-modell
Vágólapra másolva!
Románia már 2017-ben is világszinten piacvezetőnek számított a videochat- és kiberszexipart tekintve, ugyanis az ezekből származó bevételek már akkor meghaladták a 100 millió eurót. Ez a szám mára a többszörösére emelkedett.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben robbanásszerű növekedés következett be Romániában a szexkamera-iparágban, és ma már több mint 5000 cég foglalkozik ezzel a tevékenységgel az országban.

A szexkamerázás erotikus előadások élő online közvetítését jelenti, erre specializálódott internetes oldalakon, úgynevezett platformokon keresztül streamingtechnológia segítségével.

Románia már 2017-ben is világszinten piacvezetőnek számított ezen a téren: a videochat- és kiberszexipar országos bevétele már akkor meghaladta a 100 millió eurót. A hat évvel ezelőtti számok azt mutatták, hogy ebben az iparágban mintegy százezer román dolgozik.

Ez a szám hat év alatt megnégyszereződött, és a bevételek is hasonlóképpen emelkedtek.

Egy ismert OnlyFans-modell Forrás: OnlyFans

A Világgazdaság oldalán megjelent szemle szerint a jövedelembevallás tekintetében minden nyomon követhető, a román Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) minden információt meg tud szerezni ezeknek a cégeknek a bevételéről. Romániában öt ilyen nagy platform van.

A romániai videóchat-ipar legutóbb az Andrew Tate kapcsán került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy a Bukarestben élő influenszer által működtetett videóchat-stúdióban olyan lányok dolgoznak, akiket úgynevezett loverboy-módszerrel csábítottak el, majd pornográf tartalmak készítésére kényszerítették őket.

További részletek ide kattintva találhatók.