Vágólapra másolva!
A Revolut 2021-ben nyújtotta be arra irányuló kérelmét az Egyesült Királyságban, hogy banki tevékenységet végezhessen. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezt a kérelmet el fogják utasítani. Amennyiben így történik, az hatalmas csapást jelenthet az Európa egyik legértékesebb privát technológiai cégeként számon tartott neobank számára.
Vágólapra másolva!

Az engedély lehetővé tenné, hogy a Revolut szabályozói védelemmel ellátott betéteket és hitelezési szolgáltatásokat, például jelzáloghiteleket nyújtson. Egy ilyen engedély létfontosságú ahhoz, hogy a neobank a tradicionális bankokkal versenyezhessen.

A legnagyobb brit fintech 2021-ben már banki engedélyt kapott az Európai Unióban, és hasonló kérelmet nyújtott be az Egyesült Államokban is.

A The Telegraph cikke kiemeli, hogy a Bank of England a kérelem elutasítására készül, ugyanakkor intenzív tárgyalások folynak a színfalak mögött a brit engedélykérelem esetleges megmentése érdekében.

Nagy kérdés, hogy a Revolut megkaphatja-e Nagy-Britanniában a banki működéshez szükséges engedélyt Forrás: Shutterstock

A Revolut ugyanakkor az utóbbi időben olyan kihívásokkal nézett szembe, mint a vezetői állomány nagymértékű lemorzsolódása és a legutóbbi pénzügyi beszámolójával kapcsolatos problémák. Bár a vállalat nyereségről számolt be a 2021-es pénzügyi évre vonatkozóan, a pénzügyi kimutatásai több hónapos késéssel készültek el. Továbbá - erről az Origo is beszámolt - a vállalat könyvvizsgálója, a BDO jelezte, hogy a cég 2021-es bevételeinek akár 75 százaléka is „lényeges tévedésekkel" hozható kapcsolatba a cég belső számviteli rendszereinek problémái miatt - írja a Fintech.hu.