Több kilónyi ruhát vett magára egy utas azért, hogy ne kelljen azokat poggászként feladnia

Stuttgart airport Lifestyle and Leisure weather Vacation Seasons Weather image Weather forecast Aircraft noise Airplane Flying Horizontal AIR TRAFFIC
Kora reggeli felszállás a stuttgarti repülőtérről.
Vágólapra másolva!
A Jetstar fapados légitársaság megbírságolt egy ausztráliai tinédzsert, miután több réteg ruha viselésével próbálta kijátszani a poggyászokra vonatkozó szabályokat.
Vágólapra másolva!

A poggyászok feladása gyakran okoz fejtörést sokak számára. Előfordul, hogy az utasok elővigyázatosságból nem mernek a bőröndjükbe pakolni értékes, vagy törékeny tárgyakat, mivel megtörtént már, hogy kár keletkezett a feladott bőröndben, mire az megérkezett a csomagkiadó szalagra – írja az Origo egy korábbi cikkében. Vannak ezek mellett olyanok, akik a légitársaságok borsos poggyászdíjait szeretnék kijátszani, azonban ezek a trükkök nem mindig sülnek el jól.

A legutóbbi kísérlet során a Jetstar fapados légitársaság

egy ausztráliai tinédzsert pénzfizetésre kötelezett,

miután a lány 6 kilogrammnyi ruhát vett magára az utazásra, csakhogy ne kelljen azokat poggyászként feladnia.

Az ausztrál fiatal magára vette a legtöbb ruháját, hogy elkerülje a bírságot:

A képen látszik, ahogy a 19 éves Adriana Ocampo több réteg ruhát visel, ami miatt 62 ausztrál dollárra (kb. 15 ezer forintra) büntették meg. A Jetstar szóvivője elmondta: „Nyomon követjük, hogy az utasok mennyi poggyászt és holmit visznek fel a fedélzetre, azért, hogy mindenki kényelmesen elférjen, valamint, hogy eleget tegyünk a biztonsági követelményeknek". Az extra pénzösszeg fizetésére azért kötelezte a légitársaság, mivel az ausztrál utas ruháinak súlya meghaladta az elfogadható tömeget, már akkor, amikor a poggyászában voltak. A fiatal lány ezért magára vette a legtöbb ruháját, ám így sem tudta elkerülni azt, hogy fizessen a fedélzetre vitt holmijáért - derül ki az Independent cikkéből.

A címlapi kép illusztráció!