Az Amazon új, tenyérszkennelő technológiája egy teljesen új fizetési lehetőséget teremt

Amazon Buys Whole Foods For Over 13 Billion GettyImageRank2 Business Finance and Industry
SEATTLE, WA - JUNE 16: Signs for Amazon Go are seen outside the grocery store's location on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. David Ryder/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Amazon továbbfejlesztette a tenyérszkennelő technológiáját, mostantól nincs szükség a személyi igazolvány felmutatására ahhoz, hogy a nagykorú személyek alkoholt vásároljanak. Az e-kereskedelmi óriás hétfőn mutatta be a szolgáltatás legújabb funkcióját.
Vágólapra másolva!

A vállalat a hét elején bejelentette, hogy az Amazon One szkennere mostantól képes megállapítani az illető életkorát annak tenyeréből. Tehát a törvényesen nagykorú személyek a kezük segítségével gyorsan és könnyen tudnak majd alkoholt vásárolni - írja a The Verge. Ez a technológiája képes a vásárlók tenyér-paramétereinek tárolására úgy, hogy azokat összekapcsolja a megfelelő bankkártya adataival. Ezentúl azonban új szerepe is lesz ennek a szolgáltatásnak.

Az Amazon a blogbejegyzésében részletezi:

a szkennerének az új funkciója lehetővé teszi, hogy összekösse a fogyasztók személyi (állami) azonosítóját a tenyéraláírásukkal, így igazolva az életkorukat.

Az Amazon tenyérleolvasó fizetésmentes technológiája már több mint 200 helyszínen jelen van Forrás: AFP/2019 Getty Images/Spencer Platt

A szolgáltatás használatához regisztrálni kell az Amazon One-on keresztül, amihez számos személyes adatra lesz szükség, például a személyi igazolványra, valamint a fizetési adatokra.

Emellett a fogyasztóknak fel kell tölteniük egy képet magukról, illetve a tenyerükről. A regisztráció után a vásárlók a szolgáltatást használó üzletekben a tenyérük beolvasásával képesek igazolni magukat. A vásárlás előtt a pénztársok és a pultosok üzenetet kapnak, amiben látható lesz számukra a fogyasztók arcképe és életkora. A jóváhagyás után a vásárlóknak újra be kell olvastatniuk a tenyerüket, hogy fizetni tudjanak – részéletezi a The Verge.

Az Origo korábban megírta, hogy az Amazon tenyérleolvasó fizetésmentes technológiája már több mint 200 helyszínen jelen van, melyek nem csak az Amazon üzletei. A pénztármentes szolgáltatást elérhető például Nagy-Britanniában és az USA-ban. A Fox Business beszámolója szerint az új funkció a következő hónapokban kerül bevezetésre, többek között a Whole Foods Markets, Amazon Go, valamint Amazon Fresh üzletekben.