Beyoncé és Jay-Z döbbenetes vagyont költött Kalifornia legdrágább házára

Intim, Beyoncé és Jay-Z
Vágólapra másolva!
Elképesztő luxuspalotát vásárolt Kaliforniában Jay-Z és Beyoncé. A sztárpár 200 millió dollárt költött az ingatlanra, ami az államban új rekordnak számított. Ráadásul még így is sikerült jelentős összeget lealkudniuk az eredeti árból.
Vágólapra másolva!

Az év elején Jay-Z eladta a D'ussé Cognac márkában lévő részesedését a Bacardinak, amivel 750 millió dollárt keresett. Így talán nem meglepő, hogy a zenész és szintén szupersztár felesége, Beyoncé egy pazar malibui nyaralóba fektette a vagyon egy részét.

A hírek szerint a pár 200 millió dollárt (kb. 69 milliárd forint) fizetett egy birtokért, és ez volt a legmagasabb összeg, amit valaha kifizettek egy kaliforniai otthonért – írja a Dirt.com. A házaspár azonban így is kitűnő üzletet kötött, mivel a házat eredetileg 295 millió dollárért hirdették meg.

A több mint 3 hektáros birtokról akadálytalan kilátás nyílik az óceánra és a partra, illetve hozzáférést biztosít Malibu talán legszebb strandjához. Maga az épület 3716 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és azon kevés kaliforniai épület közé tartozik, melyet a híres japán építész, Andó Tadao tervezett.

A ház megépítése azonban sokáig tartott. Eredetileg az 1990-es évek végén adtak rá megbízást, a tervezés és a kivitelezés viszont 15 évig tartott, és így csak 2014-ben készült el. Az eredeti tulajdonos egy hollywoodi szórakoztatóipari mágnás örököse, Bill Bell és felesége volt.

Az eladók is ők voltak most, és mivel a házat soha nem hirdették meg a nyílt piacon, kevés információ érhető el róla. A felvételek alapján viszont látszik, hogy a hatalmas hátsó udvaron több hektárnyi füves pázsit terül el. Emellett kialakítottak két hatalmas szabadtéri medencét is.

Bár az épület belső terei rejtve maradnak, a brutalista stílusban épült házhoz elképesztő mennyiségű betont használtak fel. Csak a felhajtók számára közel 2100 négyzetméternyi, míg az épülethez további 5844 köbmétert betont használtak.