Az egyik legnagyobb amerikai áruházláncnak számító Target bejelentette, hogy a jelenlegi pénzügyi évben akár 500 millió dollárral is visszaeshet a nyeresége a készletek csökkenése miatt. Ennek pedig az is része, hogy a bolti tolvajok jelentősen megkárosítják a vállalatot.

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb problémát jelentenek a bolti tolvajok, és többször előfordult már, hogy nagy áruházláncok a lopások miatt zártak be egyes üzleteket.

Legutóbb a Target jelentette be, hogy az idei pénzügyi évben akár 500 millió dollárral is visszaeshet a nyereségessége a megelőző évhez képest, a készletek csökkenése miatt.Ez akkor áll elő, amikor az üzletben elkönyvelt készletek nem egyeznek a tényleges készletekkel. Ennek több oka lehet, a könyvelési hibáktól a bolti lopásokig – írja a Modern Retail. A cég emellett közölte, extra biztonsági intézkedéseket fog bevezetni az üzleteiben.

Több százmillió dolláros kiesést okoznak a bolti tolvajok a Target áruházláncnakForrás: AFP/2020 Getty Images/Justin Sullivan

A bolti lopások súlyát mutatja, hogy az USA egyes városaiban olyan nagyvállalatok zártak már be üzleteket a károk miatt, mint a Nordstrom, a Walmart vagy a Whole Foods.

A Target az elmúlt hónapokban már elkezdett intézkedéseket bevezetni a tolvajok ellen, például egyre többször zárják el az árukat az üzletekben. A társaság tavaly azt közölte, hogy az adott pénzügyi évben a lopások 400 millió dollárral vágták vissza a profitját.