Így néz ki egy 10 milliárd forintot érő faház

Moorpark, Kalifornia
Vágólapra másolva!
Kaliforniában közel 10 milliárd forintnak megfelelő összegért árulnak egy faházat, illetve a hozzá tartozó hatalmas birtokot.
Vágólapra másolva!

Ha valaki szeretne visszavonulni a nagyváros forgatagától, de mindezt luxuskörülmények között tenné, akkor jó vétel lehet számára az a kaliforniai birtok, amely nemrég került a piacra. A Simi Valley nevű régió szívében található ingatlanért azonban egy egész vagyont, 28 millió dollárt (közel 10 milliárd forint) kell fizetni.

A birtok a jómódú Moorpark városában található, mindössze egyórányi autóútra Malibutól és Calabasastól, vagyis amerikai mércével igen közel vannak a népszerű nagyvárosi régiók is. Az eladó terület kilenc, összesen 145 hektáron elterülő telket foglal magában. A birtokon az edzőpálya és a lovas ösvények mellett számos épület található, csak istállóból 11-et alakítottak ki.

A telkeken található olajbogyó-, citrom-, mandarin- és avokádóültetvények mellett a birtok ékköve a központi épületként funkcionáló faház. A cédrusfával burkolt épület 186 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és három hálószoba, illetve két fürdőszoba található benne. A házból festői kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre – írja a Dirt.com.

A birtok magas árát az is indokolja, hogy a területű sokoldalú mezőgazdasági lehetőségekkel rendelkezik. A leírás szerint ugyanis a földterület szőlőültetvények, további citrusligetek és más növények számára is előkészített.