Artúr király szobra

Artúr király szobra a Tintagel-sziget sziklás fokánForrás: Shutterstock/Gary Perkin

A brit királyi udvar megrendelésére állították ki a Tintagel-sziget sziklás fokán, 2016 áprilisában ezt az alkotást. Einon Rubin két méter magas bronzszobrát Artúr király legendája ihlette. Aligha lehetne drámaibb erejű, kifejezőbb helyszínt találni egy ilyen témájú szobor számára az Atlanti-óceánba nyúló, zord hegyfok szélfútta pereménél.
A helyszínt tökéletesen választották ki egy Artúr királyról készült, kísérteties, életnagyságúnál nagyobb szobornak.A 2016-ban elkészült, 2,4 méter magas bronzszobor az English Heritage megbízásából készült, a Tintagel Castle legújabb látogatói élményének részeként. Más installációkkal együtt ezzel is az volt az elképzelés, hogy a helyszín történelmét és legendáját úgy keltse életre, hogy az inspirálja a látogatókat.

Ego erectus

Két óriási láb áttöri egy szoba mennyezetét – Mario Manchi spanyol művész installációja. Egy elhagyatott berlini banképületben állították ki.
A művész a munkája segítségével próbálta meg érzékeltetni az ambíciók és a korlátok ütközését az emberi életben.2017-ben az épületet a szoborral együtt lebontották. Mankey installációját ezután a berlini Hausban mutatták be - egy régi bankból kialakított művészeti térben, amely több száz alkotó munkájának adott otthont. 165 művész egy egész épületet alakított át egy gigantikus élménnyé, tele a legkülönbözőbb művészeti ágakban megjelenő művészeti koncepciókkal.

Hidakat építeni

A Hidakat építeni című alkotás VelencébenForrás: Shutterstock/Mason Sharpe Photos

Az olasz művész, Lorenzo Quinn szobra a Building Bridges (Hidakat építeni) egy velencei csatorna fölött összekapcsolt hat gyermeki kézpárt ábrázol. A művel a különbségek leküzdésének szükségességére, valamint a párbeszédre és a kölcsönös megértésre való törekvés fontosságára hívja fel a figyelmet az alkotó. Az egykori Arsenale hajógyárban állították fel a kézpárokat, egy olyan város hátterében, amely a kelet-nyugat kapujaként ismert a történelemben.

Cikkünk további érdekes szobrokkal folytatódik, lapozzon!