2,5 milliárd forintos kártérítést kaphat a férfi, aki elcsúszott egy Burger Kingben

Daly City, California, Burger King, amerikai Burger King, amerika, USA
DALY CITY, CALIFORNIA - FEBRUARY 15: A sign is posted in front of a Burger King restaurant on February 15, 2022 in Daly City, California. Restaurant Brands International, the parent company of Burger King, reported strong fourth quarter earnings that beat analyst expectations with revenue of $1.55 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP (Photo by JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Összesen közel 8 millió dollár, vagyis több mint 2,5 milliárd forintnyi kártérítést ítélt meg egy amerikai bíróság annak a floridai férfinek, aki évekkel ezelőtt elcsúszott egy Burger Kingben, és a sérülései miatt meg kellett műteni.
Vágólapra másolva!

Egy floridai Burger King franchise étteremnek közel 8 millió dollárt kell fizetnie annak a férfinek, aki két éve elcsúszott az étteremben, és annyira megsérült a háta, hogy meg kellett műteni. A bírósági dokumentumok szerint a 48 éves Richard Tulecki egy „idegen anyag" miatt csúszott meg, és esett el a létesítmény mosdójának közelében.

A keresetet a férfi és jogi képviselői még 2021 januárjában nyújtották be,

arra hivatkozva, hogy a kérdéses Burger King étterem nem gondoskodott arról, hogy kellően biztonságos legyen a létesítmény.

A Broward megyei bíróság most Tuleckinek adott igazat, és eredetileg 7,8 millió dollárnyi kártérítést ítélt meg. Ebből 3,35 millió dollárt a férfi kieső jövedelmei alapján, míg 700 ezer dollárt az orvosi költségek miatt – írja a New York Post. Az összeget a bíróság később 7,68 millió dollárra (kb. 2,65 milliárd forint) módosította, mivel Tulecki biztosítója már kifizette az orvosi költségek egy részét.

A Tuleckit képviselő ügyvédi iroda közleménye szerint ez volt Florida történetének egyik legnagyobb összegű kártérítése, melyet elcsúszásos baleset miatt valaha megítéltek.

A kártérítésre ítélt franchise-t tulajdonló Seven Restaurants május 19-én perújítási kérelmet nyújtott be.

Állításuk szerint Tulecki lényegében semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani, hogy az étterem vezetősége tudott a sérülést okozó „idegen anyagról".

Hozzátették, a kártérítésként eredetileg megítélt 7,8 millió dollár „nyilvánvalóan eltúlzott".