Óriási változás jön a világ egyik legismertebb csokoládéjánál

Mars, csoki, csokoládé, csomagolás, kibontott
MOSCOW - DECEMBER 19, 2012: Closeup of unwrapped Mars candy chocolate bar made by Mars Inc.
Vágólapra másolva!
Azok a fogyasztók, akik a következő napokban a brit Tesco üzleteiben vásárolnak Mars szeleteket, észrevehetnek egy jelentős változást. A gyártó ugyanis környezetbarát papírcsomagolásra cseréli a műanyagot.
Vágólapra másolva!

A Mars gyártója (Mars Inc.) korlátozott ideig újrahasznosítható papírcsomagolásokat tesztel Nagy-Britanniában. Az új kiszerelésű édességeket a hét elejétől kezdték forgalmazni, összesen mintegy 500 Tesco üzletben.

A vállalat különböző csomagolástípusokat szeretne tesztelni, és azt vizsgálja, ezek mennyire válnak be a mindennapokban. A visszajelzéseket pedig felhasználják a jövőbeli csomagolási teszteknél – írja a The Guardian.

A Mars szeletek jelenlegi műanyag csomagolását nem lehet újrahasznosítani, ahogy számos más élelmiszercsomagolást sem. Ráadásul a ropogtatnivalókat, a csokoládét és a sajtot hagyományosan a legrosszabbul újrahasznosítható csomagolású élelmiszereknek tekintik. Éppen ezért a nagy márkák korábban is nyomás alá kerültek, hogy fejlesszék a csomagolásaikat.

A gyártó hangsúlyozta, több százmillió fontot fordít arra, hogy különböző csomagolástípusokat vizsgáljon. A cél pedig az, hogy rövid távon negyedére csökkentse az újrahasznosítatlan műanyag használatát.