Pokollá teszik egy család életét az ajtajuk előtt felbukkanó turisták

London, turista
Vágólapra másolva!
Lassan pokollá teszik a turisták annak a brit nőnek és családjának az életét, akinek a háza felkerült az egyik legnagyobb szálláskereső oldalra. A turisták ugyanis rendszeresen megjelennek az ajtaja előtt, arra számítva, hogy megszállhatnak.
Vágólapra másolva!

A 37 éves Karin Arsenius a délkelet-londoni Plumsteadben él két gyermekével és az élettársával. A nő elmondása szerint

már több mint 20 váratlan turista érkezett az otthonához, akik arra számítottak, hogy a Booking.com szállásfoglaló oldalon lefoglalt házban megszállhatnak

– írja a The Guardian.

Az elmúlt hónapokban a világ minden tájáról érkeztek hozzá hívatlan vendégek, beleértve Algériát, Kanadát, Indiát, valamint az Egyesült Államokat is. Arsenius szerint a turisták rendkívül zavarók, és jogi lépéseket fontolgat a Booking.com ellen. A vállalat bocsánatot kért a nőtől és a családjától, illetve közölte, hogy eltávolították a hirdetést.

A Booking.com közleményéből az derül ki, hogy valószínűleg csalásról volt szó,

tehát valaki elérhető szállásként megadta Arseniusék házának adatait, majd elkérte a pénzt az ingatlant lefoglaló turistáktól, akik csak az érkezéskor döbbentek rá, hogy mégsem elérhető a szállás. A vállalat jelezte, hogy a szigorú biztonsági ellenőrzések ellenére is előfordulnak ilyen sajnálatos esetek, és minden szükséges támogatást megadnak a károsultaknak.

Plumstead régiója Londonban, ahol Karin Arsenius háza található Forrás: Wikimedia Commons/Kleon3

Arsenius egyébként egy alkalommal még azt is megengedte, hogy három argentin diák a nappalijában töltse az éjszakát, mivel a fiatalok már sehol nem találtak szállást az érkezésük napján. Mint elmondta, a három nő május 27-én, este 8 órakor érkezett meg. Ezt követően Arsenius és az élettársa éjfélig próbálta megoldani a helyzetet az online foglalási weboldallal, azonban nem jártak sikerrel, a diákok pedig már sehol nem találtak szállást.

Így azon az éjszakán Arseniusék nappalijában aludhattak.

Természetesen maguk a turisták is felháborodtak, hiszen ők fizettek a szállásért, amely a valóságban nem létezett. Az egyik érintett a BBC-nek elmondta, „rémálom" volt felbukkanni egy család házánál, hogy aztán kiderüljön, nem megfelelő szállásról van szó. Hozzátették, Arseniusék nekik is megpróbáltak segíteni, de még mindig várnak a Booking.com-ról a pénzre, hiszen így plusz ráfordításból kellett másik szállást találniuk.