Már nem a luxusipari mágnás a világ leggazdagabb embere

US dollar notes, Illustration ARTWORK DIGITALLY GENERATED ILLUSTRATION NOBODY NO ONE NO-ONE 3D 3 DIMENSIONAL THREE DIMENSIONAL US CURRENCY US DOLLAR MONEY CASH WEALTH FINANCE FINANCES FINANCIAL PLAIN BACKGROUND WHITE BACKGROUND BANKNOTES ABUNDANCE PLENTIF
US dollar notes, computer illustration.
Vágólapra másolva!
Újra Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere: a Bloomberg adatai szerint visszavette a trónt Bernard Arnault-tól. Musk vagyonának jelentős része a Tesla részvényeihez kötődik.
Vágólapra másolva!

Ismét Elon Musk a világ leggazdagabb embere, a Bloomberg csütörtökön frissített adatbázisa szerint.

A Tesla vezérének vagyona ebben az évben 40,3 százalékkal nőtt, elérve a 192 milliárd dollárt.

A vagyongyarapodás elsősorban annak köszönhető, hogy a Tesla részvényárfolyama nagyjából 24 százalékkal emelkedett májusban. Musknak hozzávetőleg 13 százalékos részesedése van a vállalatában – írja a CNBC.

Muskot még decemberben taszította le a trónról a francia Bernard Arnault, az LVMH divatóriás vezérigazgatója, miután az amerikai üzletember 44 milliárd dollárt fordított a Twitter megszerzésére. Erről az Origo ebben a cikkében írt.

A Tesla részvénye 1,38 százalékot emelkedett szerdán, és 203,93 dolláron zárt. A vállalat árfolyama novemberben kétéves mélypontra (167,87 dollárra) esett, részben azért, mert a befektetők akkor elkezdtek megszabadulni a részvényektől a Twitter-üzlet miatt.

Bernard Arnault vagyona közben nem csökkent érdemben,

a 187 milliárd dollárjával ő a világ második leggazdagabb embere.

A dobogó harmadik fokán Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll.