A világhírű rapper rasszizmussal vádol egy alkoholgyártó óriáscéget

Sean "Diddy" Combs, 2022 iHeartRadio Music Festival - Night 2 - Show
LAS VEGAS, NEVADA - SEPTEMBER 24: (FOR EDITORIAL USE ONLY) Sean “Diddy" Combs performs onstage during the 2022 iHeartRadio Music Festival at T-Mobile Arena on September 24, 2022 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Denise Truscello/Getty Images for iHeartRadio)
Vágólapra másolva!
A híres amerikai rapper, Sean „Diddy" Combs beperelte a Diageo alkoholgyártó vállalatot, mert szerinte a cég a bőrszíne miatt hátrányos megkülönböztetésben részesíti a nevéhez köthető márkákat.
Vágólapra másolva!

Sean „Diddy" Combs New Yorkban beperelte a Diageo alkoholgyártó óriást, mivel szerint a vállalat nem teljesítette az ígért vállalásait két, hozzá köthető italmárka forgalmazása során. A rapper és üzletember Combs azt állítja, hogy a Diageo közölte vele, a Ciroc vodka és a DeLeon tequila forgalmazását csupán bizonyos városi területekre korlátozza, részben Combs bőrszíne miatt – írja a Fox Business.

Sean "Diddy" Combs beperelte a világ egyik legnagyobb alkoholgyártóját Forrás: FilmMagic/Jeff Kravitz/Jeff Kravitz

Combs egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben hangsúlyozta, bár a Diageo a nyilvánosság előtt elkötelezett a diverzitás mellett, ez csupán marketingfogás, és nem tükrözi a valóságot.

A periratok alapján Combs azt állítja, hogy a Diageo másodlagos „városi" termékekként kezeli a nevéhez köthető márkákat, ezzel pedig nem teljesíti az ígért üzletet. Combs szerint ugyanis a vállalat lépése jelentős anyagi forrásoktól vágja el az érintett két italmárkát, miközben a Diageo önti a pénzt olyan termékekbe, mint a George Clooney nevéhez köthető Casamigos tequila, melyet a cég 2017-ben vásárolt meg 1 milliárd dollárért.

A Diageo italgyártó negatív megkülönböztetésben részesíthette a Ciroc vodkamárkát is Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Mike Coppola

A Diageo több mint 200 italmárkát tulajdonol, és azóta áll partnerségben a rapperrel, mióta a cég 2007-ben megkereste őt, hogy legyen a Ciroc emblematikus arca. Combs egyébként többségi részesedéssel is rendelkezik a vodkamárkában.

A vállalat visszautasította a rasszizmus vádját, illetve közölték, egy ez üzleti vita, és nagyon sajnálják, hogy Combs bármilyen más szempont szerint tekint az ügyre. A rapper a per során több milliárd dolláros kártérítést remél az italgyártó óriástól.