A Netflix lecsap azokra, akik megadták belépési adataikat ismerőseiknek vagy olyan családtagjaiknak, akikkel nem élnek egy háztartásban. Úgy tűnik, hogy a jelszómegosztások aranykora a végéhez közeledik - írta meg a Fox.

A Netflix streamingplatform a weboldalán közzétett bejelentéssel egyidőben hajtotta végre a jelszómegosztás visszaszorítását célzó terveit.

A streamingóriás lépését követően a CoinDesk tartalomért felelős főnöke, Pete Pachal a "Mornings with Maria" című műsorban arra figyelmeztetett, hogy más szolgáltatók

nagyon közelről figyelik, hogy mi történik.

A Netflix nyilvánosságra hozta, hogy 2023. május 23-tól kezdve e-mailt küldött a háztartáson kívül jelszavakat megosztó tagoknak, amelyben tisztázza a szabályokat.

Egy Netflix-fiókot egy háztartás használhat. Az adott háztartásban élők bárhol - otthon, útközben, nyaraláson - használhatják a Netflixet

- áll a közleményben.

Lecsapnak a jelszómegosztásraForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Pachal kommentálta, hogy a Netflix lépése milyen hatással lehet a streamingszolgáltatások iparágára és a Netflix konkurenciájára. 

Hozzátette:

vicces, hogy a többi streamingszolgáltató nagyon közelről figyeli, hogy mi történik a Netflixszel, és hogy ez a változtatás valóban működik-e a Netflix növekedése szempontjából.

Arra is figyelmeztetett Pachal, hogy a Netflix nyomon követi a helyváltoztatásokat.

Megjegyezte, hogy a mostani változások kezdetben negatívan érinthetik a Netflixet, de a jövőben

bevétel - és felhasználószám-növekedést jelenthet a vállalat számára.

Ha ez igaz, akkor a Netflix újabb növekedési szakaszba léphet, de ez egy kicsit szerencsejáték, az biztos

- tette hozzá.