Új őrület hódít a szupergazdagok körében, így őriznék meg a fiatalságukat

szauna, jég, szaunaszeánsz, dagály fürdő
A szaunaszeánsz közben és a végén is jéggel hűsítettük magunkat
Vágólapra másolva!
Új őrület hódít az amerikai szupergazdagok körében: a jégfürdőzés, amivel egy olyan, megállíthatatlannak tartott biológiai folyamatot szeretnének leküzdeni, de legalábbis lelassítani, mint az öregedés.
Vágólapra másolva!

A tehetősebbek az Egyesült Államokban magán jégfürdőket, vagyis olyan medencéket vagy kádakat telepíttetnek az otthonaikba, amelyekben jeges vízben lehet megmártózni.

Az ultrahideg környezet segíti az öregedés lassítását, oldja a stresszt, és az immunrendszernek is hasznos.

A Világgazdaság megemlíti, hogy a koronavírus-járvány indította el, illetve gyorsította fel ezt a folyamatot, ugyanis a Covid-19 kitörése óta a tízszeresére növekedett az ilyen módon kiépített jeges vízű medencék száma, és további emelkedés várható.

Az USA-ban már külön cégek szakosodtak erre az üzletágra. A Wall Street Journal által megkérdezett Diamond Spas&Pools nevű cégnél jelenleg 65 ezer dollárba (22,4 millió forintba) kerül mindennel együtt egy jégmedence kialakítása.

Az Origo korábban foglalkozott azzal, hogy több szupergazdag is jelentős összegeket fektet olyan cégekbe, amelyek az öregedés lelassítására keresnek megoldást.

Egyre trendibb az amerikai gazdagok körében a jégfürdő, mint a fiatalság megőrzésének egy lehetséges eszköze Forrás: Gáll Franciska

A jeges fürdő egyébként a sportvilágban megszokott jelenség, sportolók gyakran használják a hideg vizet a mérkőzések és edzések utáni regenerálódás során, de a sérülésből való visszatéréskor is sokat segít, ha valaki rendszeresen megmártózik 15 Celsius-foknál hidegebb vízben - írja a Világgazdaság.

A szupergazdagok körében a jeges fürdő mellett a személyre szabott, legtöbbször növényi alapú diéta, illetve a különböző terápiák (például a vörös fény terápia) tartoznak azon módszerek közé, amelyekkel az öregedést akarják minél inkább kitolni, lelassítani.

További részleteket ide kattintva olvashat.