Egy nő két hónapon belül kétszer is egymillió dollárt nyert a lottón

Florida, usa, kaparós sorsjegy, lottó, szerencsejáték
NORTH PORT FLORIDA - FEBRUARY 5, 2021 : Selection of Florida Lottery scratch off instant lotto tickets.
Vágólapra másolva!
Szerencsésen indult az éve annak a floridai nőnek, aki januárban egymillió dollárt nyert a lottón. Ráadásul a nő két hónappal korábban is nyert. Az első nyeremény átvételekor még viccelt is vele, hogy „visszatér", ám valószínűleg ő sem gondolta volna, hogy valóban vissza fog térni.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben egy floridai nő egymillió dollárt nyert a helyi lottón, és valószínűleg azt gondolta, az életben csak egyszer lehet ennyire szerencsés. Az Orlandóban élő Altovise Morris a nyeremény átvételekor állítólag azzal viccelt, hogy közölte, „még visszatér".

Feltehetőleg ő sem számított rá, hogy mindössze két hónap múlva valóban vissza fog térni. Morris ugyanis januárban ismét nyert egymillió dollárt, ugyanazzal a lottójátékkal

– írja a Daily Star.

A nő az első nyertes szelvényt egy helyi 7-Eleven vegyesboltban vásárolta, és amikor megtudta, hogy nyert, álmai otthonát tervezte megvásárolni. Morris nem sokkal később épp lefoglalta a kiválasztott házat, majd hazafelé indulva betért egy üzletbe, hogy 50 dollárért újra lottózzon. Ekkor vásárolta meg a második nyertes szelvényt.

Az adók levonása után Morris végül kétszer 820 ezer dollárt, vagyis összesen 1,64 millió dollárt, mai árfolyamon mintegy 566 millió forintot nyert.

A floridai 500X The Cash lottójáték, melyen Morris is nyert, különlegessége, hogy miközben a főnyereménye 25 millió dollár, igen nagy eséllyel lehet rajta egymilliót nyerni – ennek esélye 1000-ből 1.

Annak az esélye viszont, hogy valaki kétszer vigye el a nyereményt, már rendkívül csekély, mindössze 71,6 milliárdból 1.

Nem ez az első eset azonban az USA-ban, hogy valaki rövid időn belül kétszer is hatalmasat nyer a lottón. 1985-ben egy New Jersey-i nő 3,9 millió dollárt nyert, majd négy hónap múlva újra hazavitt 1,4 milliót. 2014-ben pedig egy férfinek sikerült három hónapon belül kétszer egymillió dollárt nyernie.