Meghalt Sir Ivan Menezes

whiskey, Whisky, Whisky égetett szeszesital, elkészítés, gyártás, lepárlás
Glass of whiskey with ice cubes on the wooden table with city view background.
Vágólapra másolva!
63 éves korában meghalt Sir Ivan Menezes, a világ legnagyobb szeszes italokat gyártó cégének, a Magyarországon is ismert márkákat birtokló Diageo-nak a vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató halálát a vállalat jelentette be közleményében. Ebből kiderül, hogy Menzes már a hét eleje óta kórházban volt, több egészségügyi probléma, például gyomorfekély miatt. A Guinnes sör és a Johnnie Walker gyártója azt közölte, hogy a cégvezető szerdán, a délelőtti órákban halt bele egy gyors lefolyású betegségbe.

Sir Ivan Menezes III. Károly brit uralkodótól újév alkalmával kapta meg a lovagi címet, és tervei szerint június 30-án töltötte volna utolsó munkanapját a vállalat élén, majd nyugdíjba vonult volna. A cég felidézi, hogy Menezes 1997 óta dolgozott a világ meghatározó szeszesital gyártó vállalatánál, abban az időszakban, amikor a Diageo a Guinness sörgyártó óriás és egy londoni vállalat egyesülésével a ma ismert formában kezdett működni. A vállalat globális marketingigazgatójaként ő állt a rendkívül sikeres Johnnie Walker reklámkampánya mögött, a sokak által ismert "Keep Walking" kampány 1999-ben indult el.

Menezes pályafutása alatt több vezető poszton is dolgozott a cégóriásnál. 2012-ben nevezték ki ügyvezető igazgatóvá, egy évvel később pedig megkapta vezérigazgatói pozíciót. Irányítása alatt a vállalat eladásai növekedésnek indultak, és felgyorsultak a vállalati akvizíciók is - a Diageo az ő vezényletével szerzett meg több, a világ egy-egy régiójában már ismert és kedvelt italmárkát.

A cég jelenleg 200 márkával rendelkezik, és összesen 180 országban forgalmazza azokat.

A BBC közlése szerint Menezes halála kapcsán tiszteletét fejezte ki több nagyvállalat, például a szintén italgyártó Pernod Ricard, illetve a Starbucks vezetője is.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock