Cornwall partjainál található egy Polperro nevű kistelepülés, melyet egész Nagy-Britannia legszebb halászfalujának tartanak. Minden évben látogatók tömegei érkeznek a faluba, amely úgy néz ki, mintha egy filmforgatásra építették volna fel díszletként.

Egy kis kikötő köré épült Polperro települése, amely a szűk utcák mellett meredek hegyoldallal, valamint az oda épített nyaralókkal varázsolja el a látogatókat. Polperrót tartják Nagy-Britannia legszebb falujának.

A festői táj a művészek nagy kedvence, és a településen számos galéria mutatja be a helyi festők munkáit. Emellett üzletek, kávézók és éttermek sora található a faluban, tovább növelve Polperro vonzerejét.

Polperro kikötője elvarázsolja a látogatókatForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Film Adventure/Shutterstock. No use without permission./Film Adventure

A faluban mindössze 1554 állandó lakos él, de évente nagyjából ötmillió látogatót fogad. A népszerűséget fokozza, hogy több televíziós produkciót is forgattak a faluban.

Polperro hírét mutatja, hogy a Naturecan nevű egészségügyi és fitnesz-kiegészítő márka nemrég felmérést készített, és 5000 főt kérdezett arról, melyeket tartják az Egyesült Királyság „legmenőbb" településeinek. Az 50-es listán Polperro végzett az élen.

A válaszadók elsősorban a kilátást emelték ki, azonban a kikötő körül csoportosuló üzletek is éttermek is hangsúlyosak voltak Polperro megítélésekor.

Forrás: Mirror