Figyelmeztetést adott ki a Tesco Nagy-Britanniában, miszerint több élelmiszere műanyagot és fémet tartalmazhat. A vállalat arra kéri a vásárlóit, hogy ne fogyasszák el az érintett árucikkeket, hanem vigyék vissza az üzletekbe, ahol teljes visszatérítést kapnak.

A visszahívás a Tesco több élelmiszertermékét érinti: a sajtos hagymás, a mini sertéskolbászos, valamint a mini kolbászos tekercseket, emellett a The Finest márka húsos pitéjét (angol neve: Finest steak and ale pie). Az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) szerint a felsorolt termékek fém- és műanyagdarabokat tartalmazhatnak, így alkalmatlanok a fogyasztásra. Az élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatban egyelőre még nem érkezett jelentés egészségügyi problémákról, valamint rosszullétről.

A képen a Tesco egyik üzlete láthatóForrás: AFP/Tolga Akmen

A Tesco arra kéri a vásárlóit, hogy ne fogyasszák a fent felsorolt termékeket, hanem inkább vigyék vissza a boltokba, ahol teljes visszatérítést kapnak, nyugta nélkül is.

Egy héttel ezelőtt pedig a Nestlé hívott vissza egy közkedvelt kekszet az Egyesült Államokban, mivel néhány zacskóban fadarabokat találtak. Az érintett termékeknek a következő a vonalkódjuk: 311457531K és a 311557534K.