Ahogy az Origo megírta, 1200 év után nemrégiben bezárt a legrégebbi angol pub, amelynek a koronavírus okozta a vesztét. S bár a közelmúltban sok kocsma megszűnt, még mindig több mint 50 ezer található belőlük a szigetországban, melyek kocsmakultúrája közismerten évezredes hagyományú, és mindig a közösségek összetartását növelték az italozók,. Vannak köztük már több száz éve működő helyek, és olyan különleges ivók is, amelyek - aprócska méretüknél fogva vagy éppen a nevük hosszúsága miatt - bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe. Cikkünkben bemutatjuk az öt legfurcsább brit kocsmát.

The Crooked House - Dudley, West Midlands

A Crooked House (Ferde Ház) rendkívüli ferdeségének köszönheti a hírnevét. Az egyik oldala 1 méter 20 centiméterrel lejjebb van, mint a másik.

A híres ferde falú brit pub, a Crooked HouseForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Stephen Clarke/Shutterstock. No use without permission./Stephen Clarke

Eredetileg az 1700-as években épült parasztháznak. Az 1900-as évek közepén az épületet életveszélyesnek minősítették, és elrendelték a lebontását. A Dudley Breweries sörgyárral összefogva azonban sikerült megmenteni az épületet, amelyet megerősítettek és biztonságosabbá tették a szerkezetét. Ettől kezdve pubként működik.

Cikkünk a következő oldalon egy újabb különleges brit kocsmával folytatódik!