A McDonald's fokozatosan kivonja az "üdítőszökőkút-automatákat" az éttermekből, a bejelentés szerint egyelőre az Egyesült Államokban. Az illinois-i éttermek karöltve más középnyugati államokkal már megkezdték az éttermek ennek megfelelő átalakítását. 

"A McDonald's 2032-ig az egész Egyesült Államokban leáll az önkiszolgáló üdítő-automaták üzemeltetésével" - írja a gyorsétteremlánc közleményében. " Ennek a változásnak az a célja, hogy egységes élményt teremtsen mind a vásárlók, mind a személyzet számára minden rendelési ponton, legyen az McDelivery, drive-thru vagy éttermi fogyasztás" - indokolják a döntést. A Magyarországon is ismert, úgynevezett önkiszolgáló üdítő-szökőkutak lehetővé teszik a McDonald's-ban étkezők számára, hogy korlátlanul újratöltsék poharaikat. .

A kaliforniai Orange megyében máris eltávolították az önkiszolgáló italállomást. Az ottani vásárlóknak a pultnál kell újratöltést kérniük

Egy mekis üdítő (illusztráció)Forrás: Shutterstock

A drasztikus döntés mögött több tényező is szerepet játszott: például, hogy az utóbbi időben egyre csökkent az étkező vendégek száma, de a cég szeretné megőrizni az éttermek jövedelmezőségét,, és nagyobb hangsúlyt fektetnének az élelmiszerbiztonságra is. 

Az ígéretek szerint az új crew pour rendszer - ami automatizált rendszereket használ majd az italrendelések gépi feltöltésére - minimálisra csökkenti az emberi érintkezést, kiküszöböli a lopásokat, és nyugodtabb étkezési élményt teremt. 

Forrás: Insider