Tiodang már 13 éves kora óta éttermekben étkezik, nővérével együtt Szingapúrban fedezték fel a gasztronómia világát – írja a NY Post.
A fine dining akkoriban nagy trend volt, és imádtam felfedezni az új konyhákat, különösen, amikor elmesélték az egyes fogások történetét. Így aztán a főzés mindig túl sok energiának tűnt számunkra.
Felnőttként naponta háromszor étteremben eszik – reggelit, ebédet és vacsorát is –, és ha épp nyaral, a kiadásai még magasabbra rúgnak.
Mennyi az annyi?
A hétköznapokon általában 44–50 dollárt (16–18 ezer forintot) költ napi szinten, de a költségeit hétvégi fine dining vacsorái dobják meg, amikor a barátaival exkluzív éttermekben eszik, olyankor akár 45 ezer forintot is kitehet a számlája.
Winda Tiodang az éttermi kalandjait Instagram-oldalán dokumentálja, amelyen keresztül követői betekintést nyerhetnek a luxus gasztroélményeibe. A kommentelők reakciója vegyes: „Hogy engedheted ezt meg magadnak?” – kérdezik sokan tőle.
Azt mondják, olcsóbb lenne főznöm, de az a helyzet, hogy nincs is serpenyőm. Egyetlen konyhai eszközöm sincs, a fiókjaimban cipőket tartok.
Winda gasztronómia iránti szenvedélye karrierlehetőséget is hozott számára. Több híres étterem marketingstratégája lett, emellett pedig az éttermek menüjének kialakításában is segít, hogy a trendekhez igazodjanak.