Mutatjuk az idei év legjobbnak választott hazai éttermeit

Vágólapra másolva!
Június 16-án rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát, ahol kihirdették 2025 legjobbjait. Galériás összeállításunkban a legjobbnak választott éttermeket szedtük csokorba
Vágólapra másolva!

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a hazai gasztronómiai szcéna legrégebbi és egyik legmeghatározóbb szakmai kiadványa – évről évre megbízható iránytűként segíti azokat, akik minőségi vendéglátóhelyeket keresnek szerte az országban. Legfrissebb kiadása is érzékenyen reagál a hazai gasztrotérkép folyamatosan változó dinamikájára. „Egyes helyek bezárnak, mások szinte hónapok alatt futnak fel. Ezért kiemelten fontos, hogy a végső értékeléseknél a legfrissebb állapotokat tükrözzük” – hangsúlyozta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója és gasztronómiai szakértője.

Az Év Étterme díjat idén az őriszentpéteri Pajta nyerte, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi.

 Az Év Szerethető Étterme a Alelí Budapest lett, az Év Fenntartható Étterme díjat pedig a SALT érdemelte ki. Az est során számos szakmai különdíj is kiosztásra került: idén először az Év Legjobb Pizzája elismerést az encsi Anyukám Mondta kapta, az Év Ifjú Séftehetsége díjat pedig Tóth Keve, a Casa Christa új séfje vehette át. A szervizszakma kiemelkedő alakjait is elismerték: az Év Szervizembere díjat Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelierje érdemelte, Az Év Sommelierje pedig Kiss Ferenc, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelierje lett.

Kattintson a galériára és nézze végig a legjobb éttermek listáját:

Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj
Év Étterme, Budapest, Dining Guide Év Étterme Díj

A Pajta lett az Év Étterme 2025-ben

Az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott. Tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP10-es listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.

A családi vállalkozásként működő őriszentpéteri Pajta országszerte elismertté vált egyedi „farm-to-table” koncepciójának köszönhetően. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű. Tulajdonosai a fiatal házaspár, Kvasznicza Flóra és Ferenc, akik Budapestet hátrahagyva az Őrségbe költöztek, hogy megvalósítsák álmukat. A konyha élén Akács István áll, aki a hazai és nemzetközi fine dining világában szerzett tapasztalatait kamatoztatva alkot kifogástalan minőségű, precíz és kreatív menüsorokat.  A Dining Guide TOP10-es ranglistáján a legtöbb pontszámot elért vidéki étterem a Platán Gourmet lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!