Munka nélkül is járhat szabadság

2005.08.04. 7:26

A nyaralási szezonban jogi szakértőink azokból az olvasói levelekből válogattak, amelyek az üdülési kedvezményekre, illetve a szabadságra vonatkozó szabályokra voltak kíváncsiak.Az összeállításból az is kiderül, hogy munkavégzés nélkül is járhat szabadság, illetve, hogy a munkáltató felszámolásával a táppénzen lévő dolgozók munkaviszonya is megszűnik.

Szeretném megtudni, hogy milyen feltételek mellett vehető igénybe kedvezményes üdülés? Milyen összeghatárokig lehet elmenni?

 

 

Kedvezményes üdülés céljából a munkáltató üdülési csekket juttathat a dolgozójának. A csekk értékéből legfeljebb a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegű - jelenleg 57 000 Ft - kedvezmény adható adómentesen. Adómentes továbbá a munkavállaló részére a munkáltató által a tulajdonában álló, vagy vagyonkezelésében lévő belföldi üdülőben vagy szakszervezet által belföldi üdülőben biztosított üdülési szolgáltatás révén juttatott bevételből évente legfeljebb magánszemélyenként az adóév első napján érvényes havi minimálbér összegét meg nem haladó rész, feltéve, hogy a munkáltató, illetve a szakszervezet üdülési csekk formájában az adóévben nem nyújt ugyanazon magánszemélynek adómentes természetbeni juttatást.

 

Szabadság táppénzes állomány, gyes, gyermek ápolása után

 

Szeretném megtudni, vajon mennyi szabadság jár részemre a gyes lejárta után? A gyermekem után járó pótszabadságot én szeretném igénybe venni, erről külön nyilatkozatatot tettem.

 

A szülési szabadság idejére (24 hét) és az ezt követően igénybe vett fizetés nélküli szabadság első évére jár rendes szabadság. A 24 hét szülési szabadságból 4 hetet lehetőleg a szülés várható időpontja előtt kell igénybe venni, feltéve, ha nem volt táppénzen. A 24 hét lejárta után tehát még egy évre jár a rendes szabadság. A pótszabadság álláspontom szerint az csak akkor jár, ha mindkét szülő dolgozik. 

 

 

Szeretnem megkérdezni, hogy amennyiben a munkavállaló tavaly június óta táppénzen van, jogosult-e az előző évről ki nem vett szabadságára? Mi lesz a szabadsággal, ha a dolgozó a táppénz megszűnése után fel akar mondani?

 

A táppénz idejére jár a rendes szabadság. Ha a táppénz lejártát követően a dolgozó fel kíván mondani, a felmondási idejébe a ki nem vett szabadság beszámítható. (Töredékévre azonban csak az időarányos szabadság jár.) A szabadság 1/4-ével szabadon rendelkezhet a munkavállaló, a 3-ének a kiadásáról azonban a munkáltató dönt. Ha a munkaviszony év közben megszűnik, az időarányos szabadság ki nem vett részét pénzben kell megváltani.

 

 

Határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztatnak. Tavaly év végén fizetés nélküli szabadságra kényszerültem gyermekem gyakori megbetegedései miatt (beteg gyermek ápolása címén kaptam a fizetés nélküli szabadságot). A munkáltatóm szerint erre az időre nekem nem jár a rendes szabadság. Azt szeretném tudni, hogy igaza-e a fenti állítás?

 

Munka Törvénykönyve 138. § (5) bekezdés szerint a munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg egyebek mellett a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében. Az Mt. 130. § (2) bek c) pontja szerint a tizennégy éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatti fizetés nélküli szabadság első évére jár a rendes szabadság.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK