Prémiumévek járulékkiegészítéssel

2005.09.02. 7:35

A közszférában januártól létszámleépítés helyett prémiumévekkel foglalkoztatják a részmunkaidőt vállaló, nyugdíj előtt álló munkavállalókat. Októbertől ezt a lehetőséget a versenyszférára is kiterjesztik, egy nemrégiben megjelent miniszteri rendelet pedig járulékkiegészítéssel támogatja ezt  a foglalkoztatási formát.

Prémiumévek a közszférában

A prémiumévek programot a közszférában szükségessé vált létszámleépítések kapcsán indította el a kormány, mégpedig azzal a céllal, hogy az elbocsátással szemben alternatívát mutasson a nyugdíj előtt álló, legalább 25 éve a közszolgálatban foglalkoztatottaknak.

A prémiumévek program alanya köztisztviselő, ügykezelő, közalkalmazott és a közszférában alkalmazott munkavállaló lehet. A programban az a legalább 25 év közszolgálati jogviszonnyal rendelkező alkalmazott kerülhet be, aki legkésőbb 5 év múlva előrehozott öregségi, vagy öregségi nyugdíjra lesz jogosult, és akinek a jogviszonyát a munkáltató működésével, vagy a munkakör megszűnésével összefüggő ok miatt kívánják felmentéssel megszüntetni. A program lényege, hogy a résztvevők hozzájárulnak, hogy határozatlan idejű jogviszonyukat határozott idejűvé alakítsák át, ezzel lemondanak a felmentési időre járó átlagkeresetükről és a végkielégítésükről, valamint vállalják a részmunkaidős foglalkoztatást.

Ennek fejében a korábbi illetményük 70 százalékát kitevő juttatásra, valamint az egyébként járó étkezési hozzájárulás 30 százalékára jogosultak három évig. Az érintettek a nyugdíj megállapításáig foglalkoztatottak maradnak, a programban eltöltött idő nyugdíj szempontból jogszerző időnek számít, és a jubileumi jutalom megállapításánál is figyelembe veszik. Amennyiben pedig az érintett munkavállaló a program első két éve alatt elhelyezkedik a versenyszférában, a második év végéig hátralévő időre járó juttatását egyösszegben megkaphatja "prémiumként".

Tekintettel arra, hogy a program költségeit a központi költségvetés finanszírozza, a munkáltató a fenti feltételek bekövetkezésekor köteles felajánlani alkalmazottjának a prémiumévek programban való részvételt, a dolgozó pedig két héten belül írásban köteles nyilatkozni, hogy elfogadja-e ezt. A központi költségvetés azonban csak annak a munkáltatónak téríti meg a költségeit, amely vállalja, hogy 18 hónapig nem emel létszámot.

Prémiumévek a versenyszférában

A kormány a 100 lépés programjának részeként a nem költségvetési fenntartású munkáltatókra is kiterjesztette a munkaviszonyból való fokozatos távozás lehetőségét, az új rendelkezések október 1-jétől hatáylosak. A programba 25 éves munkaviszony után, 3 évvel a nyugdíjkorhatár elérése előtt lehet belépni. A munkáltató pedig felmondás helyett legalább napi 4 órás részmunkaidős foglalkoztatást biztosít a munkavállalónak, aki mindezért cserébe lemond a felmentési időre járó átlagkeresetéről és a végkielégítéséről. A programhoz időarányos részmunkaidős munkabér kapcsolódik, amelynek forrása a munkáltató bérkerete, ezért - a közszféra kötelezettségével ellentétben - a munkáltató mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy felajánlja-e munkavállalójának a programot vagy sem.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK