A tőzsdei cégeknél is folytatódtak a leépítések

2006.02.24. 8:29

Tavaly tovább csökkent az A kategóriás tőzsdei cégeknél foglalkoztatottak száma, már alig több mint 80 ezer fő állt alkalmazásban a börze vezető cégeinél. A leghatékonyabbak az FHB dolgozói voltak, a jelzálogbank minden egyes munkavállalójára évi 28 milliónyi nyereség jut.

A munkanélküliség tavalyi növekedése a tőzsdei társaságokat is elérte, a 21 A kategóriás társaság - leányvállalataikat is beleértve - több mint három százalékkal csökkentette alkalmazottainak számát 2005-ben. Az érintett cégek harmadánál növekedett, miközben 14-nél csökkent a foglalkoztatottak száma. A 21 társaság 80 929 embernek adott munkát december végén, szemben az egy évvel korábbi 84 165-es értékkel - írja a Napi Gazdaság.

Az A kategóriában foglalkoztatottak száma az ezredforduló óta szinte folyamatosan csökken, igaz, a képet jelentősen módosítják az akvizíciók és a tőzsdei kivezetések. A legnagyobb munkáltató az OTP-csoport volt 2005-ben több mint 18 ezer alkalmazottal, igaz, a foglalkoztatottak több mint fele a külföldi leányvállalatoknál dolgozik. A domináns hazai pénzintézet anyavállalata a legutóbbi gyorsjelentés adatai alapján 7 899 embert foglalkoztatott 2005 végén.

A tavalyi évben a legnagyobb leépítések a Fotexnél, a Pannonplastnál és az MTelekomnál voltak. A Fotex esetében, 2005-ben több fontosabb változás is történt, a Keravill végelszámolása ,az Azúr-boltok száma töredékére csökkent, továbbá bezártak több termelőegységet. A tavalyi negyvenszázalékos létszámleépítés várhatóan 2006-ban is folytatódik majd, ahogy a Fotex fokozatosan ingatlancéggé alakul át.

Több mint 17 százalékkal csökkent a Pannonplast-dolgozók száma, ami a cégeladásokkal és az anyavállalatnál végrehajtott létszámleépítéssel magyarázható. Az MTelekom 2004 végén megjelenő, több mint 2000 fős létszámleépítésről szóló híreket igazolva jelentősen, csoportszinten 13 százalékkal, míg társasági szinten - a leányvállalatok nélkül - 30 százalékkal csökkentette alkalmazottainak számát. A 2004 szeptemberében létrejött megállapodás értelmében, 2005-ben és 2006-ban összesen 2 598 fővel csökken a társaság létszáma, amelyből 805 alkalmazott a kiszervezett tevékenységeket végző vállalatoknál kap majd munkát. A társaság hatékonyságnövelő programjának létszám-racionalizálási terve csoportszinten, összesen 3 750 főt érint.

Habár a különböző szektorok munkaerő igénye és munkahatékonysága nagyon különböző, az erre vonatkozó adatok nem összevethetőek, mégis beszédes, hogy az alkalmazottak profittermelő képessége alapján összeállított listát továbbra is az FHB vezeti, az egy főre jutó eredmény itt havonta 2,3 millió forint.

A bankot követi a Mol és a Zwack 1,4 és 1,1 millió forintos havi eredménnyel. A dobogósok mellett jól dolgoztak a blue chipek alkalmazottai, az OTP dolgozói több mint hétszázezer forintos profitot termeltek havonta, a Telekomnál több mint 600 ezer, míg a Richternél 500 ezer forint volt az egy alkalmazottra jutó eredmény. Hasonló profittermelő képességgel dolgoztak a vegyipari társaságoknál, a BorsodChemnél havi 280 ezer, miközben a TVK-nál 340 ezer forintos profitot termeltek meg az alkalmazottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK