A felügyelet vizsgálja a Globus ajánlatot

2006.03.09. 14:34

A felügyelet piacfelügyeleti eljárásra hivatkozva felfüggesztette a Globus Rt. részvényeire szóló nyilvános vételi ajánlat jóváhagyását - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján csütörtökön.

A vizsgálat folyik, annak lezárultáig további részleteket nem ad a PSZÁF -  mondta   Binder István, a felügyelet szóvivője az MTI-nek. A szóvivő azt is jelezte, hogy a vizsgálat valószínűleg a törvényben szabott 90 napos határidőnél jóval hamarabb lezárulhat.

Arra a kérdésre, hogy a Globus részvények tőzsdei árfolyamának alakulását az ajánlatot megelőző időszakban vizsgálja-e a PSZÁF, a szóvivő úgy válaszolt: a vizsgálat ténye nem jelenti automatikusan azt, hogy a felügyelet bármiféle problémát talált volna. A vizsgálat célja éppen az, hogy kiderítse, történt-e bármilyen szabálytalanság.

A francia CECAB-csoport február 22-én jelentette be a részvényenként 460 forintos nyilvános vételi ajánlatát a Globus 250 forint névértékű részvényeire. A hírre a Globus papírok több mint 10 százalékkal drágultak aznap, a megelőző egy hétben pedig 25 százalékkal emelkedett a papírok árfolyama, annak ellenére, hogy a társaság 4,3 milliárd forintot meghaladó tavalyi veszteségről adott számot a február 14-én közzétett tőzsdei gyorsjelentésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK