Negatívan hat a tőzsdére a koalíció kudarca

2006.10.02. 9:22

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,25 pontos csökkenéssel 21 615,78 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,64 százalékos gyengülés.

Várhatóan csökkenéssel reagál a részvénypiac hétfőn az önkormányzati választások eredményére - vélik egyöntetűen az elemzők. Egyetértettek abban is, hogy a befektetőket továbbra is elsősorban az érdekli, mennyire stabil a miniszterelnök pozíciója, illetve a stabilizációs program jövője.

Herczenik Ákos, a Takarékbank elemzője mérsékelten negatív reakciót valószínűsít. Véleménye szerint az ellenzék sikerét hozó eredmények, továbbá a köztársasági elnök beszédének tükrében kis mértékben nőhet a bizonytalanság a piacon. Hozzátette, hogy mind az eredmények, mind az államfő beszéde további értelmezésre szorul, egyelőre nem lehet határozott következtetéseket levonni.

Kuti Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője a nyitásban esésre számít, de véleménye szerint ez csak átmeneti, rövid távú hatás lesz. Hosszabb távon továbbra is az határozza meg a befektetők viselkedését, hogy a kormány mennyire áll ki a stabilizációs program végrehajtása mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK