Vezért vált a Deloitte Oszkó távozásával

2009.04.17. 15:08

Gion Gábor, a társaság vezető partnere váltja a pályafutását pénzügyminiszterként folytató Oszkó Pétert a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. vezérigazgatói posztján - közölte a társaság.

Gion Gábor 2007 decembere óta a Deloitte könyvvizsgálói üzletágának vezetője, ahol az üzletág fejlesztése mellett a "szakma legtehetségesebb fiataljainak felkutatása" is a feladatai közé tartozott - olvasható a cég közleményében.

Hangsúlyozzák: a 41 éves, angolul, horvátul és szerbül is beszélő, matematikus végzettségű szakember számos nemzetközi és hazai társaság auditjáért, valamint vállalatfelvásárlásokért, illetve vállalatok tőzsdére lépésének előkészítéséért, és vállalati átvilágítások irányításáért volt felelős.

Az energia- és termelőipar nemzetközi szakértőjeként Gion Gábor vezeti a társaság energia és energiahordozók szektorának iparági csoportját is - fejtik ki a Deloitte közleményében. Hozzáteszik: a társaság adóosztályának vezetését Kövesdy Attila, a Deloitte nemzetközi adótanácsadásért felelős partnere veszi át Oszkó Pétertől.

A világ 140 országában jelenlevő Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat állami és magáncégek részére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK